Mutta nyt on. Ravintola Hieta avasi tänään Hietalahdentorilla, vanhan Salven tiloissa.
Valoisaa ravintolasalia torinäkymällä. Läpitalon menevässä ravintolassa sisäpiha tarjoaa pienemmän salin, jossa myös baaripöytiä, johon pääsee katselemaan keittiön työskentelyä. Tykkään kyllä. Näistä baaripöydistä ennustan tulevan oma lempipöytäni.
Mika teki paikkaan oman oluen, Stuvari Alen. Vaikka itse sanonkin, tosi onnistunut olut. Vaalea golden ale, aromiltaan hedelmäinen ja raikas, pienen humalan puraisun viimeistellessä maun. Sopii terassille, mutta myös ravintolan safkan kanssa. Tätä herkkua saa vaan Hietasta.
Mukana paikassa on myös Royal Ravintolat, jota ovat kyllä mukavasti nostaneet profiiliaan viime vuosina.
Sitten syömään. Alkuun silakat(tietysti), jossa oli mukavan happoiset lisäkkeet. Ravintolassa luvataan että silakat ovat aina tuoreita, ja on ravintolalla oma hovikalastajakin, joten päivän kala on varteenotettava vaihtoehto ruokailijalle. Olut sopi, tottakai.
Huokaisin onnesta, kun näin paikan wienerleikkeen. Täällä se tehdään vasikasta ja maku sekä koostumus ovat juuri oikein; rapea päältä ja mehukas sisältä. ISON wienerleikkeen hintakaan ei päätä huimaa, se on parikymppiä. Muuten menusta löytyy hyviä perusafkoja kuten lihapullia(ja härkäpapupullia), pyttipannua, naudanmaksaa ja sipulipihviä. Nam.
Maisemat ovat kyllä kivat.
Jälkkäriksi lettuja ja kahvia. Paikassa on maailman kauneimmat kahvikupit by Mutti. (Tilasin itsellenikin yhden...).
Kivan paikan ovat Jani ja Ali luoneet. Kippis sille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti