maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pariisi, oi Pariisi!

Kävin ensimmäistä kertaa Pariisissa kuusitoistavuotiaana (osana kielikurssia). Olin juhlinut koko edellisen viikon, oli kuuma ja pariisilaiset olivat tympeitä, makasimme muiden kanssa Notre Damen takana olevassa puistossa koko päivän päänsäryssä, ja matelimme ympäri kaupunkiabussilla nähtävyyksien parissa. Voin pahoin. Ilalla saimme porttikiellon hotellihuoneestamme, kun poltimme kielikurssipaitamme hotellin takapihalla. En pitänyt Pariisista.

Matkustin seuraavan kerran Pariisiin pari vuotta sitten. Rakastuin kaupunkiin (näin vaan mielipiteet muuttuu). Kävelimme ympäri kaupunkia, istuimme kahviloissa, hengasimme puistoissa ja kävimme museoissa. Oli ihanaa.

Nyt olin siellä osana työmatkaa viime viikolla. Pariisin kevät, 28-astetta aurinkoisena sunnuntaina. Minulla oli aamupäivä omaa aikaa, hengata kaupungilla. Samaan aikaan oli juoksutapahtuma, joten kadut olivat suljetut ja tyhjät. Taianomaista.
Kävelin lempipuistooni Notre Damen takana, missä kirsikankukat kukkivat. Sitten kävin kahvilla Les Hallesin alueella, vaeltelin pikkukatuja Pompidurin lähistöllä ja söin lounasta Louvden vieressä.

Hyvä aamu.

Ps. Pariisivinkit myös tulossa!

2 kommenttia:

  1. Täällä Pariisissa oli totisesti aika maaginen tuo hellesunnuntai! Oma kevätasuntomme on niin lähellä Notre Damea, että käyn siellä lähes joka toinen päivä kirsikkapuiden luona. Se on suosikkipaikkani tässä kaupungissa tänä keväänä :)

    VastaaPoista