tiistai 18. huhtikuuta 2017

Olutta&calvadosta samassa juomassa sekä arvonnan tulos!


Olin ensimmäisissä drinkkikilpailuissani viime viikolla Ranskassa. Teemana oli merellisyys, niinpä oman drinkkini teema oli surffaus ja meren maut. olenhan vanha surffipimu. Drinkissä oli calvadosta(tietty), sitruslikööriä, omatekemää merileväsiirappia ja suolaista gose-olutta. Koristeena rustiikki palmusokeri&suolareunus, edustamassa hiekkaa. Kyllä hieraisivat tuomarit silmiään kun näkivät oman raaka-ainevalikoimani. Olutta calvados-drinkissä. Voi herranpieksut. 

Tiesin jo osallistuessani, etten tämäntyyppisellä juomalla voi voittaa omaa sarjaani Calvados Nouvelle Vogue International Tropyhy-kisassa, sen verran konservatiivisia ja vähän erilaisiin makuihin tottuneita kansainväliset tuomarit ovat. Mutta ajattelin, että näin saadaan vähän erilaisuutta calvados-skeneen.  Oli myös hyvä huomata, miten olut drinkin raaka-aineena kiinnosta paikan päällä kovasti. Niin kovasti, etten meinannut päästä pois lavalta, kun kisan juontajat kyselivät niin paljon. 

Lisäksi täytyy mainia, että kun on kerran baarimestari, on aina baarimestari. Sain parhaat tekniikkapisteet omassa sarjassani. Jahuu. Koko kisassa tulin viidenneksi (15 osallistujaa). Ihan jees. 

Hossegor Blast

3 cl calvados
1,5 cl sitruslikööri
1,5 cl merileväsiirappi (1 dl vettä, 1 dl sokeria, 2 merileväarkkia, keitä kokoon siirapiksi)
12 cl gose-olutta (minulla mukana kisassa Donut Islandin Berneriä)
 Koriste: Limesiivu ja palmusokeri&suola-reunus

Sheikkaa kylmänä muut raaka-aineet, paitsi olut. Tee reunus lasiin. Kaada jäiden päälle, lisää olut.

Ommuute. Hyvää. Ja tulee surffi mieleen.

Ps. Sitten Ihan Ulkona-kirjan arvonta: Voittaja on Mari Hultama. Onnea Mari!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti