sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Bircher-mysliä aamiaiseksi ja Vappua jouluksi


Olen jo muutamilla hotelliaamiaisilla ulkomailla syönyt niin maistuvaa bircher-mysliä. Ja miettinyt miten se oikein tehdään?

Ilokseni löysin perusohjeen mysliin Vappu Pimiän (se soiva peli, hihiih)  uudesta keittokirjasta. Jee.

Birscher-mysli on yksinkertaisimmillaan kaurahiutaleita, joita on liotettu raastetun omenan ja maidon/jugurtin kanssa. Lisänä voi laittaa mitä tahansa, yleisemmin pähkinöitä tai hedelmiä/marjoja. 

Hyvää se on ainakin.  Viimeksi söin tätä herkkua Frankfurtissa pienen urheilutapahtuman yhteydessä.... (klik)
Mysli tehdään perinteisesti valmiiksi edellisenä iltana "likoamaan". Minä taas tein sen aamulla aikaisin, ja söin ennen puolitapäivää. Toimi niinkin.

Tarkkaa reseptiä ette myslistä saa, hankkikaa tuo Vapun kirja, siellä se löytyy :)
Vapun Reseptikirja (klik) on kokoelma reseptejä, joihin liittyy aina joku muutaman lauseen tarina. Keittokirjoissa rakastan juuri näitä pieniä tarinoita, jotka tekevät resepteistä paljon sympaattisempia. Itse reseptit ovat aika helppoja ja mutkattoman yksinkertaisia. Varsinkin kalasta on paljon kivoja reseptejä. Kokeilin jo sitruunan hapolla kypsytettyä lohta ja se oli tosi jees.

Kirja on tekijänsä naköinen, tai siis niiltä osin, mitä hänestä on välittynyt julkisuudessa. Itse pidän varsinkin Vapun äänestä ja juontotyylistä muutenkin, joten kirjakin oli mieleinen.

Pidin kirjasta myös koska tunnelma siinä on rauhallinen ja viipyvä. Lisäpisteet pellavakannesta, jota on ihana hiplata.

Kannattaa hankkia vaikka joululahjaksi sellaiselle, joka tykkää selkeistä mauista eikä halua viettää koko päivää keittiössä.Niin minäkin tein.

Kirja saatu arvostelukappaleena Cozy Publishingiltä, kiitos Ullis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti