keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Yrttikasvattamo - Vihreyttä keskelle talvea!


Kurjan ja pimeän talven keskellä minua on piristänyt huomattavasti pieni vihreä puutarhamme lasitetulla parvekkeella. Onneksi on ollut niin lämmin, että yrtit ovat viihtyneet parvekkeella. Ja jos kylmä tulee, niin siirrämme puutarhamme sisään, keittiön pöydälle. Tästä pikku puutarhasta on napsittu smoothiehin ja safkoihin tuoreyrtit.

Kyseessä on GreenHouseEffectin HomeGrow-yrttikasvattamo Plate, jonka sain kokeiluun.Plate on hyvin helppo; kaupan yrtit ruskeisiin pusseihin.  
Parhaita yrttejä ovat kuulemma isoissa ruukuissa, mullassa kasvatetut ytit. Ne reikäruukkuset ovat kuulemma vesikasvatettuja, ja säilyvät huonommin.  Meillä rosmariini ja basilika ovat isoissa multaruukuissa ostettuja ja korianteri edustaa vesikasvatettuja yksilöitä.
Sitten kun yrtit ovat pussissa, kaada vettä taka-alalla näkyvään reikään, niin että alla oleva säiliö on täynnä. Tuo reikäinen kangas imee veden ja annostelee sen pussien läpi juuri sopivasti kasvien juurille.
Näin kun Plate antaa juuri hyvin vettä tasaisesti, juuret pysyvät koko ajan vähän kosteina ja kasvi viihtyy. Tämä on toiminut minulaisellani epämääräisellä kastelijalle hyvin, yleensä kun tapan kasvit unohtamalla ne ensin ja sitten hädässä ylikastelemalla ne.

Plate on myös kätevä, koska jos ei yrttejä just ole, niin se vie vähän tilaa, joten yrttikasvattamon saa laitettua hetkeksi pois. Ainoa mitä kasvattamo tarvitsee, on valoisa paikka.

Kannattaa siis hankkia vihreää talven keskelle. Nyt joulukuussa GreenHouseEffectillä on paikka Makkaratalon Joulutorilla 21.12. asti,  jossa on kaikkea muutakin vänkää. Ja tietysti, netistä saa tämän hankittua myös (klik).

Sinne siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti