maanantai 26. marraskuuta 2012

Unkarilaisesta keittiöstä - paahdettu kaalipasta


Käyn säännöllisesti päivittämässä suvun keittohistorianoppia omalla mamallani. Ja sitten merkkaan ne tänne.

Yksi blogin alkuperäisistä tarkoituksista oli merkitä muistiin unkarilaisia reseptejä, että ne olisivat jossain edes järjestemällisesti tallessa. Olen nimittäin aika muisti-lappu-ihminen ja monet reseptit hups vaan katoavat, jolleivät ne päädy tänne.

Tässä eräs ihan lempiruokani, Káposztás tészta eli unkarilainen kaali-pasta.



1/2 kaali raastettuna, öljyä, ripaus kuminaa, keitettyä pastaa (mielellään perhos- tai neliöpastaa), suolaa ja pippuria

Suolaa raastettu kaali ja anna seistä noin puoli tuntia. Lämmitä öljy kattilassa kuminan kanssa, mutta lisää kaali ennen kuin öljy on ihan tulikuumaa. Hauduta kaali pehmeäksi. Mausta runsaalla pippurilla. Laita pasta joukkoon ja freesaa sekoittaen samalla.

Nauti heti. Tähänkin hyvä on joku kotimainen vaalea lager, parasta tietysti olisi ehta unkarilainen Borsodi sör.

1 kommentti:

  1. Tääpä näyttääkin hyvältä ja ohjekin kuulostaa helpolta, kiitos tästä! :-)

    VastaaPoista