torstai 15. marraskuuta 2012

Meillä on kuusenkerkkää Jouluksi









Meillä on Nellan kanssa oma kuusenkerkkäprojekti.

Käytiin poimimassa sitä loppukeväästä Frantsilan yrttitilalla iso kasa ja tehdään siitä kaikenlaista kivaa.



Mitäs siitä kuusenkerkästä oikein saa?

No, snapsia ainakin. Jouluksi. Joka tulee ihan kohta.

1 l Koskenkorvaa, noin 5-6 kourallista kuusenkerkkää. Laita kuusenkerkät likoamaan tiiviisti sulkeutuvaan astiaan. Anna olla. Anna olle vieläkin kauemmin. Maista 3 kuukauden kuluttua. Ihanaa. Raikasta ja aromikasta snapsia. Jouluna kalan kanssa parasta. (Saa sitä juoda rapujenkin kanssa. Ensi kesänä.)

Saa siitä kuusenkerkästä muutakin. Siitä sitten myöhemmin.

Ps. Kuusenkerkkä-aika on toukokuussa. Muista että kuusenkerkkää ei saa poimia ilman metsänomistajan lupaa. Älä poimi kuusenkerkkiä isojen teiden varsilta.

2 kommenttia:

  1. Olisipa tämä tullut mieleen keväällä, kun kerkkiä oli pussikaupalla:).

    VastaaPoista
  2. Laita muistiin seuraavaa kevättä varten! Minä ainakin laitan!

    VastaaPoista