sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kaupoilla Köpiksessä (sisältää myös outlet-vinkin)


Tämä on sarjassa; note to myself. Kööpenhamina  on monessa lempikaupunkini, mutta eniten shoppauksessa. Voisin ostaa kaiken Köpiksestä ja New Yorkista. Muualta ei tarvitse ostaa mitään.

Kun käyn Kööpenhaminassa, niin kierrän aina kolme aluetta: Pilestraeden ympäristön, vanhankaupungin Stögetin lähellä ja Istegraden alueen.  Strögetiltä, joka on Köpiksen virallinen shoppauskatu, käyn pari liikettä:Tässä kaupassa olen käynyt ekan kerran jo viime vuosituhannella. Notre Dame heti Strögetin sivukadulla.Täältä saa kaikkea keittiöön, ja vähän muihinkin huoneisiin.Meillä on noi kulhot, ja noi ja noi ja noi....

Toinenkin äärimmäisen hyvä keittiökauppa, Plint sijaitsee Strögetin sivukadulla, Kobmagergade 50.
Tosi paljon koukuttavia Ricen melamiiniastioita, ekologisia pesuaineita, kulhoja ja keittiöpyyhkeitä. Ja niillä on nettikauppakin. Jee. Ounou.Oli siellä söpöjä sukkiakin....

Sitten vaatteisiin:Strögetin parasta antia on Companys Fradriksberggade 24ssa. Itse käyn aina katsomassa Baum and Pferdgartenin vaatteet, mutta toki löytyy kaikki hauskat tanskalaiset merkit. Tanskalaiset ovat maailman parhaita vaatesuunnittelijoita. Minulle.

Toinen käyntiä vaativa paikka Strögetillä on tietysti mekkani; Urban Outfitters.Vaatteita.Ja käyttökamaa. I luv Urban Outfitters.

UB:n vieressä on uusi lempimerkkini; Samsoe & SamsoeMyymälä on tanskalaista suunnittelua parhaimmillaan.Laukut on ovat täällä ihania!

Strögetiltä kannattaa kävellä Pilestraeden alueelle, jossa sijaitsee suurin osa tanskalaisten merkkien lippulaiva-paikoista.

Täällä on Hayn liike, Pilestraede 29-31.Acnen lippulaivaliike, samalla kadulla nrossa 40.
Ihana. Kannattaa käydä vaan kaupan sisustuksen(kin) takia. Samalla seudulla on mm. Whyred, Baum und Pherdgartenin kaupat.

Hauska monen merkin lifestyle-paikka löytyy myös Pilestraedelta, nrosta 36:Designiä, tuoksuja, vaatteita, kynttilöitä, you name it.Ostin Norrista tuon keltaisen huivin. Ja sinisen. Ja punaisen. Ja mustan. Hups.
Lempivaatemerkkini Odd Mollyn kauppa löytyy myös Kööpenhaminasta, Pilestaraeden vierestä, Svaertegade 12. Hurraa!Odd Mollyn kauppa on söpösöpösöpö.On alueella hyvä Cheap Mondaynkin putiikki, Kronprinsensgade 7.

Toinen erittäin hyvä shoppausalue on yksi Vesterbron pääkaduista, Istegade. Tämä on hyvä katu, jos pitää hipsterityylisistä antiikkikaupoista, pikkuputiikeista ja käsityömeiningistä.

Koko Vesterbro on vähän kuin Helsingin Kallio. Nyt jo trendikäs, mutta vähän vielä on vanhaa mainetta jäljellä. Kööpenhaminan Meatpacking District , Kodbyen sijaitsee Vesterbron nurkilla.
Hauska hipsterihenkinen retrokauppa sijaitsee Istegade 84ssä. Muoviastioita, 70-luvun vaatteita, leluja ja sisustusta. Kohtuuhinnalla.
Täysin uusi tuttavuus oli merkki nimeltään Dansk, Istegade 64ssä. Ihania nahkatavaroita, raidallisia paitoja ja tweedtakkeja. 

Merkin toinen kauppa oli kortterin päässä samalla kadulla, DanskMadeforRooms, siellä oli taas sisustusta.
Ihanan näköistä. Ei meillä vaan näytä tuolta.
Tämännäköisiä lystikkäitä antiikkip¨kauppoja oli pitkin Istegadea. Tarjoiluvaunun olisin vienyt vaikka käsimatkatavaroissa kotiin. Mika ei oikein lämmennyt ajatukselle.

Ja sitten outletvinkki:

Lähellä vanhaa kuninkaanlinnaa ja pinetä merenneitoa sijaitsevat outletmakasiinit Langelinie Allélla. Sieltä löytyy mm. NoaNoa, Polar Pyret, jne jne. Kaikki merkit ja lisätietoja TÄÄLTÄ.

Jos vuokraa pyörän, sellä on keskustasta 20 minuutissa. Suosittelen.Köpiksestä tullaan aina laukut täynnä takaisin. Ainakin minä tulen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti