keskiviikko 15. elokuuta 2012

Harri tykkää Aleksantereista, me tykätään Harrista! (arvonnan tulos myös)


Ennen, kun Harri asui täällä lähellä, tein usein Aleksanterinleivoksia. Tai siis opettelin koko leivoksen teon Harrin takia. Etsin oikein ohjeen Hesarista ja kokeilin. Onnistuin. Sitten Harri muutti Sveitsiin. Aleksanterit jäi.

Nyt kun Harri oli taas käymässä, Aleksanterit olivat juhla-illallisen jälkkärinä.Tuunattuna niin että sopivat Tokaijin 5-puttonos jälkiruokaviiniin.



Aprikoosi-Aleksanterit

200 g pehmeää voita tai margariinia, 1 dl sokeria, 1 kananmuna, 1 tl leivinjauhetta, 4 1/2 dl vehnäjauhoja, aprikoosihilloa, noin 3 dl tomusokeria, noin 1,5 rkl appelsiinimehua tai vettä.

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita leivinjsuhe ja jauhot. Jos jaksat, siivilöi jauhot vaahdon joukkoon(minä en jaksa, lisään vaan erissä), sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapussa puolisen tuntia. Jaa taikina kahtia. Kaaviloi ensi toinen, sitten toinen osa taikinaa kahden leivinpaperin välissä suorakaiteeksi ja paista ne yksitellen 175 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkkaile uunia, etteivät taikinan reunat pala. (hups). Jäähdytä.

Levitä toiselle taikinalevylle ohut kerros hilloa ja aseta toinen levy päälle. Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita mehu tai vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.

Hyvä tuli. Ainakin Harri tykkäsi. Ja se oli pääasia.

Harri, tule pian takaisin.

JA ARVONTA;

Ps. Lentoemo, Ensu ja Tiiti66, laittakaa osoitteenne anikomaria@hotmail.com, niin laitan rannekkeet tulemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti