sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Paras hampurilainen - nyt Munkkisaaressa!


Löysin New Yorkista MAAILMAN PARHAAN HAMPERILAISEN. Ja olenkin tämän uutisen jakanut jo Aromin sivuilla.

Munkkisaaren pikku kokki kolmosina kuitenkin halusimme kokeilla, saammeko aikaan yhtä hyvää kuin New Yorkissa huippukokit.  

Ja onnistuihan se. MAAILMAN PARAS HAMPURILAINEN Spotted Pig Style nyt myös Munkkisaaressa. (Voin kehua estotta, koska Mika hoiti kokkauksen, minä opastin ja maistelin)Yksinkertaistahan se on.  Sinihomejuustohampurilainen ja rosmariini-shuestrig-ranskalaiset.


400 g hyvää jauhelihaa (jos haluat de luxe, niin osta sisäfilettä ja raasta se jäisenä. Sulata raaste). Painele lihasta paksut pihvit. Paista pihvit korkeareunaisella pannulla voin ja öljyn seoksessa.


Hyvää sinihomejuustoa maun mukaan, tässä luomu Blå Castello. Kun pihvit óvat melkein kypsiä, lisää pihvien päälle pannulla sinihomejuusto. Laita pannuun kansi päälle, niin juusto sulaa ihanaksi pehmeäksi seokseksi pihvien päälle ja mehevöittää pihvejä myös imeytymällä lihaan. Pihvit ovat parhaita mediumina.


Isoja, kiinteitä perunoita nälän mukaan. Meillä oli noin 6 perunaa, olemmehan isonälkäisiä. Leikkaa ohuiksi "julienne" viipaleiksi, jos käytössäsi on viipaloimiskone (löytyy shopping-osion lopusta), kuten meillä, homma sujuu nopeasti. Liota viipaloiduista perunoista vedessä tärkkelys pois ennen paistamista, niin saat niistä rapeita.


Tuoretta rosmariinia, noin 5-7 oksaa.

Ota iso wokkipannu, täytä se rypsiöljyllä. Kuumenna öljy. Kokeile yhdellä oksalla rosmariinia, onko öljy tarpeeksi kuumaa, pudottamalla oksan pannuun. Jos se rupeaa heti sihisemään, niin öljy on tarpeeksi kuumaa. Paista perunat rosmariininoksien kanssa tarpeeksi pienissä erissä, muuten liika perunan määrä laskee öljyn lämpötilaa. Valuta rosmariiniraskalaiset talouspaperin päällä ja suolaa ne. (Ota öljy taltee, sitä voi käyttää vielä).

Ja vielä hampurilaissämpylöitä, jotka paahdetaan juuri ennen tarjoilua.

Kokoa laittamalla kuuman sämpylän väliin lastalla pihvi. Lisää lautaselle iso keko rosmariiniranskalaisia ja nauti kylmän jenkki pale alen kanssa. Me juotiin Brooklyn American Alea ja Sixpoint Autumnationia.

Yhtä hyvää kuin New Yorkissa. Kyllä se Mika osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti