tiistai 29. marraskuuta 2011

Hyvää viinirypäleestä

Rypäle on niin aliarvostettu drinkkimaailmassa.


Olin kuuntelemassa ja maistelemassa Rémy Martinin tilaisuudessa A21ssa tässä pari tai kolme viikkoa sitten. Siellä esiintyi konjakkifirman kansainvälinen lähettiläs, erittäin charmantti ranskalainen Dominique Jousson. Herra osasi konjakin salat ja flirttailut, se täytyy sanoa.

Tilaisuudessa maisteltiin myös A21n Timo luomia konjakkijuomia, ja vaikka en ole mikään konjakinystävä, maistoin siellä PARASTA juomasekoitusta pitkään aikaan.

Minimargarita-(mikä ihana sana)lasiin tehty viinirypäleen makuinen juoma. Tärisyttävän hyvää. Maistui raikkaalta, hedelmäiseltä, oikealta viinirypäleeltä. Selvitin heti Timolta, mitä siinä on: Rémy Martinin Coer de Cognac-konjakkia (raikkaan makuinen konjakki), tuoretta viinirypälettä, shampanjaviinietikkaaja sokeria. Murskataan ja ravistetaan. Tämä juoma nimeltään Coer des Vignes, löytyy A21stä vuoden loppuun.

Juomasta innostuneena aloin miettiä, miksi viinirypälettä käytetään niin vähän juomasekoituksissa. Sehän on mehevän makuinen, helppo käyttää, ei tummu ja toimii koristeenakin. Hm. Minä ainakin alan käyttää viinirypälettä drinkeissä. Ja ehkä konjakkiakin. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti