torstai 10. marraskuuta 2011

Menin, söin ja ostin Buenos Airesissa!

Argentiina - tuo lihan maa. Parasta lihaa ikinä. Katsokaa vaikka. Kasvissyöjät, nyt ei kannata vaivautua!



Ja tätä liha-ihanuutta Caesar-salaatin kera tarjoiltiin Cabana las Lilasissa, Puerto Maderon kanava-alueella. Näköola oli ihana, viini pehmeää ja se liha, oi. Jos käy Buenos Airesissa, niin tuonne, http://www.laslilas.com.ar/


Kaksi asiaa Buenor Airesin ruokatarjoilussa osataan todella hyvin; se liha ja leivonnaiset.

Ja parasta on, että minähän rakastan molempia. Leivonnaiset hyvin väli-eurooppatyylisiä; murotaikinaa, hillolla täytettyjä tai lehtitaikinasta tehtyjä sarvia.

City and Tower Hotellin aamiaispöydässä oli ihan kuningasta; näitä söin, söin ja söin.....Onneksi lenkkiseuraa Puerto Maderon ympärijuoksuun oli joka päivä, niin en pyörinyt kotiin.


Löysin heti lempikahvilani, taas kanavan rannalta; I Central Market, jossa keittiövälineitä, koruja, sisustustavaraa ja kahvila samassa. Ostin tuliaisiksi limesuolaa, mausteita ja pikkukulhoja; http://www.icentralmarket.com.ar/. Huomatkaa myös kahvin seuralainen; pikkumarengit jossa dulce de lecheä välissä! Näitä aion tehdä kotona!



Shoppauskadulla, Florida 102ssa sijaitsi paikallinen PicNic; luomukahvila ja ravintola, jossa kävin juomassa namnam-hyviä smoothieita; mm mangoa, mandariinia, sitruunamelissaa ja jotain mistä en tajunnut mitä se oli. Hyvää jokatapauksessa. Palvelusta sen verran, että harvahan puhuu englantia, eli spanglishilla mentiin.



PicNic oli niiin söpö!




Ihan hotellin vieressä Bolivarilla oli suklaakauppa. En ehtinyt käydä, mutta NAM.



Tässä kaupungin vanhin kahvila, Tortoni. 1858. Aika vanha. Paikan yleisestä ravintolakulttuurista täytyy sanoa, että siinä näkyi myös hyvin vahvasti eurooppalainen vaikutus. Jopa irkkupubeja löytyi!



Pääsostoskadut ovat tässä; Florida ja Lavalle. Molemmat keskustan kävelykatuja.



Starbucks oli läsnä. Mä rakastan Starbucksia.



Floridalla sijaitsi tämä ihis lastenvaatekauppa, pikku aat sai söpöjä vaatteita yllin kyllin.



Sushiakin löytyi; Murasaki, Viamonte 500, Floridan poikkikatu. Sushibuffa lounasaikaan. Aah..



Paras kauppa koko kaupungista oli kierrätyskauppa nimeltään Autoria, Floridan viereisellä aukiolla, Plaza san Martinilla. Ihan samantyylistä Globe Hope, Secco -tyylistä korua, vaatetta, laukkua, vihkoa jne. mutta hyvin paljon edullisemmin.



Autoriasta sai kookos-, mansikka-, laventeli- ja sitruunasaippuoita. Tykkään.




Välillä piti tietysti vähän vilvoitella.....



ja syödä snaksia,jota muuten tuli aina oluen kanssa ilmaiseksi pöytään. Kiva.



Lempikauppakeskukseni Pacifico, taas Floridalla, Plaza San Martinin lähellä. Liikkeet nimeltään Raphsodia ja  Akiababa veivät sydämeni. Oli siellä paljon muutakin. Buenos Airesissa on muutenkin hyvin paljon ostoskeskuksia, joihin pääsee hyvin metrolla. Me ei kyllä ehditty kun tähän...


Ja shoppauksen jälkeen voi taas levähtää Puerto Mederon kanavarannalla pihvi ja punkku seurana.



Buenos Airesissa annetaan ostoksen visuaaliselle ilmeelle. Kaikki pakattiin silkkipaperiin, usein kaupan omaan ja vaatteiden tuoteliput oli yksinkertaisesti kauniita. Ps. Naistenvaatteet olivat myös HUOMATTAVAN halpoja.....


Ostoskollaasi. Söpiksiäjuttuja.



 

1 kommentti: