perjantai 29. tammikuuta 2021

Viikon resepti: Perunafajitakset ja oluthaudutettuja sipulia, tomaattijugurttidippi

 

Tänään keksin, että fajitaksiin voi laittaa paistettuja perunoita. Olen tästä hyvin ylpeä.  (Joo, tiedän, ihan varmasti joku muukin on keksinyt sen ennen minua). Mutta tässä:

 


Perunafajitakset ja oluthaudutettuja sipulia, tomaattijugurttidippi

  • 3 sipulia
  • Öljyä paistamiseen
  • 1 dl maustamatonta gosea
  • 1 rkl hunajaa
  • 5-6 perunaa
  • 1 paprika
  • 2 tomaattia
  • 1 pss lehtikaalia
  • Grillimaustetta
  • Suolaa

 Kastike:

  • 1,5 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl majoneesia
  • Tomattipyrettä
  • Chiliä maun mukaan
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Lime

 Lisäksi: Fajitaksia, juustoraastetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kastikeainekset ja laita viileään. Viipaloi sipuli ja paprika. Pese perunat kunnolla ja lohko ne ohuiksi. Freesaa sipulit öljyssä, lisää olut sekä hunaja ja hauduta neste pois. Lisää paprika ja perunat. Lisää grillimaustetta ja paista vihanneksiin rapea pinta. Laita kasvikset uunivuokaan ja uuniin. Paista sillä aikaa öljyssä ja suolassa lehtikaali ja leikkaa tomaatit. Lämmitä tortillat uunissa.

Kokoa fajitat laittamalla niihin perunaa, tomaattia, lehtikaalia, sipulia, paprikaa ja juustoraastetta. Lopuksi laita kastiketta. Juomaksi neipa, kevyt apa, saksalainen vehnäolut tai gose.

Ps. Tähän voi paistaa mukaan myös hieman kanaa!

 

 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti