keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Viikon resepti: Hapanoluella maustettu kookoskanapata

 Viikon resepti on ruoka, jota mäenlaskun jälkeen kera lapsilauman ja Elsan. Helppo resepti, jossa perinteisen sitrushapon korvaakin hapanoluen happamuus. Supermuunneltava, liemi on sama, muuten tähän voi laittaa käytännössä mitä vaan! Talviulkoilun jälkeen ihan kingi safka.


 

Hapanoluella maustettu kookoskanapata

  • n. 500-600 g kanafilettä
  • kookosöljyä paistamiseen
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pss (80 g) babypinaattia
  • 2-3 cn pala inkivääriä (tai 1 rkl inkivääritahnaa)
  • 1 ruukku korianteria
  • 4 dl kookosmaitoa
  • Noin 3 dl kirpeää hapanolutta (minulla CoolHeadin Naked Sauna Sour)
  • 2-3 rkl punaista thaicurrytahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria
        Lisäksi:
  • Riisiä (tai nuudeleita) nälän mukaan
  • Noin 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 lime lohkottuna

Ruskista kanakuutiot kookosöljyssä ja nosta syrjään.

Hienonna salottisipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Pese pinaatti. Kuullota wokkipannussa öljyssä sipulit ja inkivääri.

Keitä riisi ja laita odottamaan. 

Kaada sipulin ja inkiväärin joukkoon kookosmaito (huuhtele oluella purkit ja kaada mukaan). Mausta currytahnalla, soijakastikkeella ja hunajalla. Anna kiehahtaa, maista ja mausta.

Lisää kanakuutiot, pinaatti ja puolet korianterista. Anna porista hetken, kunnes kana on kypsää. Lisää cashewpähkinät ennen tarjoilua sekä toinen puoli korianterista.

Tarjoa riisin ja limelohkojen kera, juomaksi samaa kirpeää hapanolutta kuin liemessä on, tai raikasta APA:a, session IPA:a, lager- tai pils-olutta, vehnäolutta tai vaalea ale-olutta.

VINKKI: Voit korvata kanan kalalla, äyriäisillä tai kasviksilla. Toimii millä vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti