tiistai 5. tammikuuta 2021

Viikon resepti: Paahdettu ruusukaalisalaatti ja hapanolutvinegrette

 

Suomessa ruusukaalit yleensä keitetään, jolloin ne minusta usein haisevat vähän oudolle ja maistuvat mössölle. Siksipä minä paahdan aina ruusukaalit, niin niistä tulee napakoita ja hieman palanut pinta antaa kivaa vastamakua ruusukaalin maulle. Tässä eräs lempireseptini, suolainen juusto antaa kivaa vastamakua hieman makeille ruusukaaleille, samalla kun lämpimään salaattiin tuo rouskuvuutta pähkinät ja makeutta mantelit. 
 
 

 
Paahdettu ruusukaalisalaatti ja hapanolutvinegrette
 
  • Noin 300 g ruusukaalia
  • Ruusukaalien marinadi: 1,5 dl oliiviöljyä, suolaa, 1 tl garam masala-maustetta, ½ tl kanelia, hyppysellinen chilijauhetta
  • 150-200 g fetaa
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl manteleita tai pähkinöitä
  • Hapanolutvinegrette:
  • Hedelmäinen olutivinegrette: 1 dl oliiviöljyä, 1 dl vaaleaa hapanolutta (minulla Brooklyn Bel Air)3 rkl hunajaa (oman mielen mukaan), suolaa ja mustapippuria
 
Sekoita vinegreten kaikki ainekset ja anna maustua ainakin tunnin.
 
Sekoita ruusukaalien marinadi kulhossa, lisää huuhdotut, kahtia halkaistut ruusukaalit. Sekoita kunnolla ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. 
 
Paahda noin 10 minuuttia uunissa 180 –asteessa(kokeile haarukalla että ovat pehmentyneet). Lisää murustaen feta, sekä pähkinät ja karpalot ja anna olla vielä viitisen minuuttia. Pirskota
Nauti lisäkkeenä tai iltapalana. 
 
Olueksi sopii belgi- tai saksalaistyylinen vehnäolut, rustiikki saison, hedelmäinen vaalea ale tai sahti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti