tiistai 17. tammikuuta 2017

Vegaaninen persiljapesto ja hyönteisiä radiossa

Minulla oli Radio Helsingin oluterikoisohjelma Kippiksessä viime perjantaina vieraana ihanan Chocochili-blogin Elina.

Koska me ohjelmassa aina syömme ja juomme, etsin reseptiä jollekin kivalle naposteluruualle Elinan blogista ja löysin vegaanisen persiljapeston. Valitsin sen siksi, että tässä on käytetty ravintohiivahiutaleita, joita ensinnäkään en ole ikinä kokeillut ja toisekseen, hiiva löyhästi liitti peston olutohjelmaan.Muokkasin reseptiä hieman, alkuperäinen löytyy täältä. 

Vegaaninen persiljapesto

1 pnt persiljaa, karkeaa suolaa, 1 dl auringonkukansiemeniä, kourallinen makadamiapähkinöitä, 1 tl valkosipulimurskaa, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria, 1,5 rkl ravintohiivahiutaleita

Jauha morttelissa persilja ja suola. Lisää pähkinät ja siemenet. Lisää öljy, valkosipulimurska ja sekoita. Mausta. Lopuksi sekoita mukaan ravintohiivahiutaleet ja anna tekeytyä jääkaapissa hetken.
Tar­joa dip­pi­kas­vis­ten, ve­gaa­ni­sen näk­kä­rin tai lei­vän ke­ra. 

Mutta ei Kippiksen vieraat viime perjantaina Elinaan loppuneet. Toinen vieraani oli Fat Lizard-panimon yrittäjä ja hyönteiskokki Topi Kairenius. Hän toi paikalle hyönteisruokaa.  Ounou. 

Minulla on ollut aina hyvin ennakkoluuloinen suhtautuminen hyönteisiin ruokana. Jauheena, miksi ei, mutta hyönteisen näköisenä, en ole niistä ollut kauhean innoissani. 

Kuuntele Kippis-ohjelmasta, söinkö hyönteisiä ja mitkä ovat parhaat vegaaniruuat oluen kera! Opit  myös paljon hyönteisruuasta ja vegaanisista juomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti