lauantai 12. maaliskuuta 2016

Haaveiden toteutumista ja arvonta!


Hassu, miten toiveet toteutuu. Välillä todella nopeasti ja yllättäen, ikäänkuin samassa rykäisyssä.

Olin vuosia miettinyt ja haaveillut kirjan kirjoittamisesta. Aiheita oli monia, mutta sitten duunin takia lopulliseksi teemaksi nousi olut. Mietin, miten ihanaa olisi, jos saisi omat tietonsa kootuksi ihan kokonaiseksi olutkirjaksi.  Pidin tietysti pitkään haavetta aika mahdottomana, kuka nyt olisi kiinnostunut minun kirjoittamastani olutkirjasta.

Kerran juttelin kirjahaaveestani kaverini Sannan kanssa, jolta on tullut muutamakin ruokakirja. Hän rohkaisi minua, konsultoi, miten kirjan kirjoittamisessa pääsee alkuun ja jopa kertoi oman kirjansa kustantan yhteyshenkilön, jolle voisin kirjahaaveestani kirjoittaa. Ja niin minä yhtenä perjantaina, vuonna 2013 tein.

Vuotta myöhemmin Yks Olut - Oluen käsikirja oli ilmestynyt. Olin niin onnellinen. Ja kiitollinen.

Ensi viikolla ilmestyy jo toinen olutkirjani, Niin Monta Olutta - Oluen arviointikirja. Tätä kirjaa en ehtinyt edes niin paljoa haaveilla, vaikka ensimmäisen kirjan jälkeen olin sitä mieltä, että niin paljon jäi kirjoittamatta. En edes kuvitellut, että minulta haluttaisi TOINEN olutkirja.  Mutta niin vaan kävi.

Molempien kirjojen kirjoittaminen on ollut henkisesti pitkä prosessi, vaikka kirjoittamisaika onkin ollut lyhyt, molemmissa noin puoli vuotta. Välillä kirjoittaessa on ollut aika hukassa, välillä turhautunut, väsynyt tai kiukustunut.  Mutta ehdottomasti molemmat kirjat ovat olleet kaiken tämän arvoisia. Ihan parasta aikaa elämästäni. Näin jälkikäteen katsottuna. (Taitaa muuten olla tuo kirjoittaminen ihan kuin synnytys - huonot jutut unohtuu ja muistaa vaan lopputuloksen)
Koska uskon siihen, että kun itse saa, niin pitää myös antaa. ajattelin jakaa omaa onneani teille kirja-arvonnan kautta.

Juuri sopiva kirja tähän Vastaisku Ankeudelle-blogin Jennyn toinen kirja Sisäinen Timantti - 365 ajatusta parempaan arkeen.  Tässä kirjassa on juuri niitä pieniä neuvoja, joilla hyvästä päivästä tulee vielä parempi. Kirjaa voi myös niinä huonompina päivinä selailla, ja aina sieltä löytyy jotain, mikä kirkastaa päivää hiukan. En ole itse kauheasti taipuvainen henkiseen hyvinvointikirjallisuuteen, mutta tästä kirjasta pidän. Se on käytännöllinen ja aito. Omaan kirjahaaveeseeni ja moniin muihinkin haaveisiini pätee allaoleva neuvo. Niitä haaveita on nimittäin nyt uusia! Ja onneksi niitä ehtii toteuttaa.


Kuva Jenny Berliz-Henrisson

Jätä kommenttikenttään oma sähköpostisi, niin osallistut Jennyn kirjan arvontaan. Arvonta suoritetaan ti 15.3.

21 kommenttia:

 1. Onnea haaveiden toteutumisesta! :)
  Mukana arvonnassa, tuo kirja tulisi tarpeeseen...
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Haaveet sekä ne pienet että suuret on kutkuttavia. Etenkin kun yksi kerrallaan toteutuu! Onnea uudesta kirjasta!
  lottamailis@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti minäkin löytäisin vielä oman sisäisen timanttini :)
  Birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 4. Tuo kirja kuulostaa ihanalta! Kaipaisin juuri tuon tyyppistä lukemista illaksi ennen nukkumaanmenoa, joka rauhottaisi ja inspiroisi minua. :)
  emmih96(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Erittäin hyvä lainaus. Jokseenkin alkaa masentamaan aina kun ihmiset tyytymättöminä johonkin elämänsä osa-alueeseen(usein työhön) tai koko elämäänsä vetoaa siihen että on jo myöhäistä että enhän minä nyt enää tässä iässäkään voi... Mielestäni aina on hyvä aika tehdä käänne jos ei ole tyytyväinen! nikke_n_89 (ät) hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Vaikuttaapa kiinnostavalta kirjalta, uudet ajatukset ovat aina tervetulleita. Upea tuo kansikin, ihana sininen väri :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Tuntuu tosi kiinnostavalta kirjalta. Mukana arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Varmasti mielenkiintoinen kirja!
  sari.lamminpaa(a)gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa ihanalta kirjalta! (:

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta! :) ansku.ja@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Voi ei kuinka juuri olisi sopiva kirja minun elämäntilanteeseen, pelkästään tuo kuvassa oleva sivu antoi avaimia ajatuksiin ! tiiakemppi(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta! :)
  rrida@suomi24.fi

  VastaaPoista
 14. Mahtavan oloinen kirja, sormet ristissä mukana arvonnassa! kemppainen.anni(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Tätä kirjaa on paljon kehuttu ja itseäni kutkuttelisi päästä myös tähän kirjaan käsiksi :) miila.sandberg(ät)luukku.com

  VastaaPoista
 16. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta, ehdottomasti tahtoisin lukea ! tiiakangassalo(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta.
  mariah-79@suomi24.fi

  VastaaPoista
 18. Mukana myös. Kiinnostava teos. lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista