lauantai 31. tammikuuta 2015

Hyvää huomenta! - Kirja ja smothie


Olen selkeästi aamuihminen. Aamut ovat ihan parhaita. Rakastan auringonnousua, aamiaista, aamun lehteä, brunsseja ja joutilaita hetkiä.

Siksi panostankin aamuihin. Viikonloppuna. (Viikolla kun meno on vähän hektisempää skidien ja duuniinlähdön kanssa).
Viime vuonna ilmestynyt Karita Tykän raakaruokakirja Hyvää Huomenta! on juuri hyvä aamukirja Hesarin jälkeen.  Vaikka en ole mikään raakaruoka-intoilija, kirjassa on monta kivaa reseptiä, jotka voi ottaa omakseen.

Vaikka en smootheissa seuraa mitään reseptiikkaa, poimin aamujuomaani tänään raaka-ainelistan Karitan kirjasta.


Avokado-vihersmoothie

Salaattia, pinaattia, omena, päärynää, kurkkua, inkivääriä, sitruunaa ja avokadoa.

Sitten surrur blenderiin vaan.

Jos haluat tarkat määrät, katso Karitan kirjasta! Hahaa.
Muitakin hyviä reseprejä kirjasta löytyy. Rakastan näitä erilaisia kräkkereitä, joita olen itsekin tehnyt (klik). Kirjassa resepteistä voi todella valita. Tämä tomaatti-paprikakräkkeri on jotain, mitä kyllä teen. 

Kirjassa on myös erilaisia kasviksista tehtyjä pastoja, jotka toimivat mm. mainostamassani GI-ruokavaliossa, jolla olen pudottanut painoa, sekä hauskoja, mutta todella kevyitä salaatteja. 
Minttusuklaakakku näytti myös niin hyvältä, että luultavasti toimii herkkusuisille, normaaliruokaisille kavereillenikin. Kokeilen vaikka Sofialle.  Pienet fudget viehättävät myös. Niitäkin täytyy tehdä johonkin tilaisuuteen.  Lisäksi cashew- ja kookosvoi oli vaan niin hyvää, että sitä meillä käytetään jatkossakin.

Kokonaisuutena kirjasta voi sanoa, että se on hyvä lisä keittokirjamaailmaasi, jos haluat välillä syödä kevyemmin ja terveellisemmin. Itse pidin juuri niistä resepteistä joita varten ei tarvitse hankkia mitään erikoisaineita, koska syön kuitenkin perusruokaa suurimman osan ajasta. Käsitän kyllä, että kun Karitalla on miehensä kanssa näitä erikoisraaka-aineita myyvä yritys, niin niitäkin pitää kirjassa olla, vaikka minun keittiööni ne eivät ilmestykään.

Kirjan visuaalinen ilme on ihanan raikas, vetoaa varmaan naisin noin yleensä, minuun se vetosi ainakin. En ollut Karitan ensimäisestä kirjasta mitenkään innoissani, mutta tämä toinen on sekä visuaaliselta ilmeeltään että reseptiikaltaan valovuosia parempi.

Tykkäsin siis. Kirja saatu arvostelukappaleena, kiitos Cozy Publicing ja Ulla!

Ps. Kirjaa voi ostaa vaikka Adlibriksestä. 

3 kommenttia:

 1. www.booky.fi - kirja halvempi ;) mutta on ihanaa luettavaa! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos mukavasta kirjoituksesta!
  Ihanaa että kirjani miellyttää ja antaa inspiraatiota. : )
  Kiitos myös kauniista kuvista.

  Ihania aamuja ja energistä talven jatkoa!
  Terkuin,
  Karita

  VastaaPoista