maanantai 5. tammikuuta 2015

Törkeän hyvä chocolate chip cookies


AIVAN TÖRKEÄN HYVÄÄ. Oikeasti. 

Tätä ohjetta en voi omia, vaan se on Wicked sweet kitchen-blogista lainattu. (klik) Vähän muutin ohjetta, niin kuin aina :)






Tarvitset 170g huoneenlämpöistä voita, 2 dl kookospalmusokeria, 1 dl sokeria, 1 huoneenlämpöinen kanamuna, 2 tl vaniljasokeria, 4 3/4 dl vehnäjauhoja, 2 tl maissitärkkelystä, 1 tl ruokasoodaa, noin 250 g maitosuklaata (minulla Fasun Sininen).

Rouhi suklaa noin sentin paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa voi, sokerit (minä vatkasin ihan käsin), lisää kanamuna ja vatkaa taas. Lisää kuivat ainekset kahdessa osassa ja sekoita välissä. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita. Laita taikina viileään ainakin puoleksi tunniksi. Tee käsin tai lusikalla pieniä palloja leivinpaperille pellille. Jätä rakoa pallojen väliin. ÄLÄ LITISTÄ.  Paista 175-asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat vähän väriä.

Anna jäähtyä ja vähän kovettua jossain muualla kuin kuumalla pellillä. Ja syö. Lasillinen kylmää maitoa viereen. Minä en maidosta tykkää, joten kuuma latte ajoi saman asian. Onneksi en ollut yksin, muuten olisin syönyt itse kaikki.

Oijoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti