perjantai 9. toukokuuta 2014

Viiniä ja muffinssivuokia


Tässäpä helppo minisalaatti, jonka voi tarjota muffinssimukeista. Iltapalaksi, buffapalaksi tai naposteluksi. Minä söin nuo kaikki illalliseksi.





Helppokin on. 

Pestovihreää, lihapullaa ja sinihomejuustocremeä

Pestovihreät: Fenkolia, kaalia, salaattia tai muuta vihreää. Kuullota pestossa ja oliiviöljyssä hetki. 

Lihapullat: 400 naudan- tai lampaanlihaa, savusuolaa, yrttisekoitusta, 1/2 dl kuivattuja sieniä ihan pieneksi murskattuna, 1,5 tl makeaa paprikajauhetta, mustapippuria myllystä, iso loraus oliiviöljyä. Sekoita kaikki ainekset, paista koepala jos haluat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 180 asteessa noin 10-20 minuuttia, lihapullien koosta riippuen. 

Sinihomejuusto-creme: 100 g hyvää sinihomejuustoa, 1,5 dl turkkilaista jugurttia, 1/2 tl juoksevaa hunajaa. Sekoita kaikki ainekset ja anna veteytyä hetken kylmässä. 

Lisäksi tarvitset muffinssivuokia, johon koota koko komeuden; ensin pestovihreä, sitten lihapulla, päälle sinihomejuusto-creme ja koristeeksi rosépippuria. Viereen tietysti viiniä, eli 1865 Single Vineyard Cabernet Savignon. Viinin hedelmäisyys käy hyvin fenkolin lakumaisuuteen ja peston tuhtiuteen, ja tätä kaikkea korostaa rosépippuri ihanasti.  Jugurtilla kevennetty sinihomejuusto sopii punaviinin suklaisiin vivahteisiin ja lihapullan mehukkuus pehmentää tanniinit. Oiva pari siis.

Viinin piffasi Pernod Richards. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti