lauantai 17. toukokuuta 2014

Kööpenhaminan lempikatu päästä päähän


Istedgade Kööpenhaminan Vesterbrossa. Olen tämän kadun kävellyt niin monta kertaa päästä päähän.

Enkä kyllästy. Ihan paras katu.Perus Köpiksen hipsteri-aluetta. Vesterbro. Kallion ja Punavuoren risteytys. Evil Twin on tehnyt myös tämän nimisen bissen, Hipster Ale. Hyvä sekin.Me asuttiin Istedgaden "paremmassa" päässä, kauempana keskustasta. Ihana sisäpiha suoraan ikkunasta.

Vastapäätä meitä aivan ylivoimaisen hyvä bagel-paikka. Sen kana-pekonibagel oli aivan paras. Ja lohi. Nellen suosikki oli tonnikala. Oi.Alakerrassamme uusi, oiva brekupaikka. Bang&Jensen.Hauska tapa tilata aamiaista; meille työnnettiin kupungit, joihin ruksattiin mitä kaikkea haluat aamiaspakettiin. Määrä oli standardi, mutta joka kohdasta sai valita eri vaihtoehdon, vaikka ruis-, vehnä- tai täysjyväleipä, mysli-, hedelmäsalaatti- tai hillojugurtti. Ja niin edelleen.Siinä niitä aamiaisia on jonossa.Meidän pöytä oli kalastajahattumiesten alla. Tämä on yleinen kuva Tanskassa, täytyy googlettaa miksi....Niin hyvä aamiainen.Aina kun kävelen Istedgadella, löydän uusia kauppoja. Nyt löytyi tämä. Girlie Hurly. Kuparia paljon, ja söpöyttä, niin kuin kaupan nimi lupaa.Voisin ottaa nuo KAIKKI kotiin.Tyylikkäitä vaatekauppoja saman kadun varrella.
Skandinaavista kamaa koko kauppa täynnä. Nämäkin voisin ottaa vaatekaappiini.Ja taas kahvila. Pakko pysähtyä. Byens. Lisää kauppoja. Yksi suosikeistani on tässä. ES. Mitkä tahansa noista kelpaisi minulle. Tänne vaan.Minimalistista Tanskan malliin.Istedgade on myös täynnä hauskoja taloja. Ja mehubaareja.Åben Juicy. 

Huomaa mehukoira kiskan edessä.Sisäpihoja.

Kadulla on myös jo monta kertaa mainitsemani Det Gula Huset, yksi lempikahviloistani ja paras olutkauppa Olbutiken.

Monta hyvää asiaa.Lähempanä rautatieasemaa Istedgade muuttuu  rouheammaksi. Huumeidenmyyjiä ja prostuttoituja näkee ihan päiväsaikaan.  Mutta ei hätää, burgereita löytyy myös.
Parasta on Istedgadella ja sen ympäristössä sunnuntaisin järjestettävät katu- ja pihakirppikset. Siletä on löytynyt kama jos toinenkin. Köpiksessä tapa näkyy olevat aivan yleinen; keväisin ja kesäisin jengi vaan kantaa kamansa ulos ja myy niitä. Ihanaa.

Istedgade. Niin kiva ja mielenkiintoinen.  Olenhan kävennyt tätä katua helmikuussa (klik) ja  maaliskuussa (klik) . Ja menen varmasti vielä takaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti