lauantai 31. toukokuuta 2014

Suolapalana carpaccio ja sienikaramellia


Kesän suolapalaksi. Ja miksi ei patongin päälle. Tällä kertaa carpacciota, pannulla käynyttä friseetä ja SIENIKARAMELLI. Kyllä. Paras keksintö vähään aikaan (tosin idean äiti en ole minä, vaan Haaga-Helian restonomiopiskelijat, josta sen opin (klik). 

Helposti syntyy koko homma:

Carpaccio


Noin 300 g hyvää sisäfilettä pakkasesta, suolaa, pippuria, oliiviöljyä.

Vuole jäisestä lihasta ohuita viipaleita terävällä veitsellä. Suolaa reilusti (oikeasti) , ja pirskota päälle oliiviöljyä. Anna sulaa rauhassa. Lopuksi rouhaise pippuria päälle.

Pannulla pyöräytettyä friseetä


1/2 pnt makeaa friseesalaattia.

Pyöräytä pesty, kuivattu ja revitty friseesalaati kuumalla pannulla nopeasti.

Sienikaramelli


2 dl kuivattuja sieniä, 3/4 dl öljyä, 1 dl palmu- tai ruokosokeria.  Paahda kuivatut sienet sokerissa ja öljyssä. Anna jäähtyä. Sienet kovettuvat karamelliksi. Oi.

Kokoa suolapalat laittamalla lusikkaan tai patonginpalalle friseetä, carpacciota ja murrettua sienikaramellia. Vähän sormisuokaa vielä päälle. Kun pistelet lusikan suuhun, makean&suolaisen, pehmeän&kovan yhdistelmä on niin hyvää.
Juomaksi sopii parhaiten marjaisen notkea Gato Negro Cabernet Savignon. Tätä olen itse myynyt ravintolassakin monta vuotta, heti ravintolaurani alkuaikoina. Suomalaiset tilasivat sitä " Hei, onko teillä sitä kissaviiniä?" . Hih.

Suolaisenmakea, runsaan lihainen suolapala ja marjainen, monimakuisen mausteinen viini muodostavat oivan parin, jota voi nauttia juhlissa. Tai lauantai-iltapäivällä. Niin kuin minä tein heti kuvattuani nämä. Kaikki meni.

Viinin piffasi Pernod Richard.

Tämäkin resepti osallistuu OivaPari-reseptikilpailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti