sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Elämäni ensimmäinen raakakakku


Kirjoitan yksin viikonlopun. Aamiainen, lounas ja illallinen on ollut tätä. Raaka-kakkua. Enkä valita, niin hyvää se on.






Alkuperäinen resepti on kahvila Hymystä, jossa kannattaa käydä. Ihana. 

Reseptiä muokkasin vähän, kun kaapissa ei ollut kaikkea, mitä alkuperäisessä reseptissä oli.

Munkkisaaren versio Hymyn raakaruokakakusta
 
Pohja: 2,5 dl huuhdeltuja saksanpähkinöitä, 2,5 dl hetken liotettuja taateleita. Hyppysellinen hyvää suolaa. Aja kaikki monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. 

Täyte: 2,5 dl hetken liotettuja cashew-pähkinöitä, 1/2 dl kookosöljyä, pari rkl luomuhunajaa, 2 rkl raakakaakaojauhetta, 1/2 dl kookoskermaa.  Pyöräytä kaikki tasaiseksi ja laita vuokaan.  Anna olla pakastimessa ainakin puoli tuntia. Koristele luomukookoslastuilla ja mangososeella. Leikkaa paloiksi vedessä kostutetulla veitsellä. 

Eikä ikinä huono yhdistelmä juoda olutta tämän kanssa. Varsinkin kun Rosita Picant on hibiscus-kukalla maustettu, hedelmäinen, kepeä vehnäolut.


2 kommenttia:

  1. Ei yhtään ihme,raakakakut on niin hyviä:) Joskus blogin alkuaikoina,5½ vuotta sitten ,duunasin paljonkin raakakakkuja,mutta nepäs eivät olekaan mitään laihdutusruokaa,joten lihosin;D Nykyään sitten joskus herkutellaan raakakakuilla:)

    VastaaPoista
  2. Mä tiedän. Ei saisi tehdä. Itse rakastan kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, kookosta, kaikkea tuota mitä raakakakuissa on. Puhun itselleni, että kun kirjaprojekti loppuu, niin katson sitten enemmän noita kaloreita. Nyt taas syön juuri kookoslevitettä purkista.....

    VastaaPoista