lauantai 19. huhtikuuta 2014

Donut Island-olutta Black Doorissa!


Ensimmäinen Donut Island Brewingin myynnissä oleva olut. Guess Wh(e)at. Black Doorissa. Jee!

Donut Island Brewing on oma harrastuspanimomme Viiskulmassa, Mikan ja minun. Tässä oluessa taas kyseessä on itse asiassa Mikan, Matin ja Johannan lopputyö olutkurssilla. Reseptiä on kehitetty nykyiseen muotoonsa meidän omassa pikkupanimossa, parinkin version avulla. Joten itse en ole ollut missään tekemisessä loppullisen tuotteen tekemisessä, mutta kehittänyt pienellä laitteistollamme itse reseptiä ja juonut tietysti muutaman kehitysversion.

Olut on minusta onnistunut (haha). Se on raikas, vähän trooppista hedelmää ja viehkoa sitrusmaisuutta. Tuoksu on hedelmäisempi kuin maku, joka on miellyttävän hiilihappoinen ja jälkimaultaan juuri sopivasti tuntuu humalan puraisu.

Lajityypiltään tämä on jenkkityyppinen vehnä, joka onkin vehnäoluista paras versio. Itse en ole saksalaisten vehnäoluiden ystävä, ne ovat liian paksuja ja epätasaisen makeita. Belgialaiset vehnäoluet ovat taas usein liiankin sitruksisia. Mutta jenkkivehnät. Oujes. Tässä Simcoe jenkkihumala toi makuun juuri oikeanlaista terävyyttä.Juostiin tietysti heti maistamaan sitä, kun olut tuli paikalle. Skideillekin oli uusi elämys mennä ravintolaan, jossa "ei ole ruokaa".
Katsokaa nyt, siellä se on! Kaikkien muiden hyvien oluiden kanssa. Onko vähän siistiä.Tyytyväinen oluentekijä. Ja syystäkin. Olen niin ylpeä.

Arvioitakin löytyy jo muutama: 
Käykää nopeasti maistamassa, se loppuu pian....!

2 kommenttia: