lauantai 19. lokakuuta 2013

Yhdelle tai monelle. Oluexpoon!


Nyt jos haluaa maistaa erilaisia hyviä oluita, niitä saa todella helposti yhdestä paikasta. Olutexposta.

Tänä viikonloppuna järjestetään Wanhassa Satamassa, Helsingin Katajanokalla tämä oluttapahtuma, jossa oluita on. Paljon.

Tietysti minäkin olen siellä. Omalla tiskillä.Promotyttönä. Koko viikonlopun. Ja luennoitsijana; aineena todella unisex-asiaa, eli oluen ja suklaan yhdistäminen. Jos yleistän, niin miehet tykkää oluesta, naiset suklaasta. kun yhdistetään molemmat, niin kaikki ovat tyytyväisiä, eikö?


 

Meillä on tiskillä ehdoton oma suosikkituotteeni, Brooklynin panimon  kanssa yhteistyössä tehty, newyorkilaisella luomuvaahterasiirapilla ja itse poimitulla kuusenkerkällä maustettu paahteinen porter. Ja Pekan&Noran luomusuklaata Equadorista.  Paras yhdistelmä. (Ja onhan meillä Brooklynin East India Pale Alea - sydän - , Sinebrychoffin Porteria ja Nikolai Luomu Lageria. Nam nekin.)

Mutta meidän tiskihän ei ole ainoa. On siellä muitakin. Hauskan nimisiä hanaoluita Lervikiltä. Hyviä. Tämä panimohan oli siellä Copenhagen Beer Celebrationissa(täällä) viime toukokuussa. Sielläkin oluet olivat hyviä. 
Uusi-Seelantilainen Moa-panimo. Hauskat etiketit. Hauska panimomies. Oluet myös kivoja.


 
Tietysti oli hevioluttakin. En maistanut.  Todella hyvän pehmeää ja raikasta oli Pilsner Urquellin suodattamaton versio suoraan tynnyristä korkattuna. Täytyy tosin tunnustaa, että tätä join jo ennen Olutexpoa, pressitilaisuudessa.  Tynnyri avataan pienellä vasaralla ja tapilla. Sitten valutetaan kauniin sameaa olutta suoraan lasiin. Tykkäsin.  Sekä oluesta että rituaalista. (Rakastan rituaaleja juomantarjoilussa.)Hyviä oluita oli paljon. Ja panimoita (katso lista TÄÄLTÄ). 

Paras eiliselle oli kuitenkin Beer Huntersin Mufloni Tyrnilambic. Neljä vuotta kypsytetty, raikas ja hedelmäinen. Tyrnin ja lambicin parhaat puolet yhdistyivät kyllä tässä oluessa.  Sitä ei ole paljon jäljellä, joten jos haluaa maistaa, niin kipikapi festareille!Tuotteita on sekä hanassa, että pullossa. Kauniita, kauniita pulloja. 

Hyvää antia festareilla oli myös Brewdogin Woodoo Doll, saman panimon maukas ja älyttömän hapan Berliner Weisse. Ja monetmonet muut, maistoin vaan niin nopeasti, etten kaikkien nimeä muista. Ups. Sori.Koska festivaaleilla oli olutta, siellä oli myös viskiä. En oikein tiedä, miksi nämä kaksi juomaa pitää aina yhdistää samoihin paikkoihin, mutta kai se on koska molempia tehdään maltaasta. Niin katsotaan että ne sopivat yhteen. Eivät kyllä sovi. Tai sitten oluen ja yhdistäminen on joku "miesten" juttu, mitä en ymmärrä. Tai jotain. Itse en pidä viskistä, muuten kuin Irish Coffeessa. 

Ja katso, Tullamore Dewn tiskillä saa Irish Coffeeta. Jossa vedenkeittimellä esilämmitetään lasit. Rituaaleja taas. Tykkään.
Pyörrän puheeni heti. Näin viski ja olut sopii yhteen. Drinkissä. Viskisour apricot brandyllä, topattuna vaahterasiirappi-porterilla. Nam. 

Tulkaa festareille! 

www.olutexpo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti