lauantai 7. syyskuuta 2013

Gluteiiniton vegenäkkäri - kelpaa kyllä!


Nämä on taas näitä, joista en voi itse ottaa kunniaa muuten kuin syömisestä.

Tara teki ihanaa gluteiinitonta näkkäriä, joka tosin päätyi enemmän minun kuin alkuperäiseksi tarkoitetun syöjän suuhun. Tara teki kaksi versiota, joista molemmat oli todella hyviä. Mutta ensimmäinen versio VIELÄ parempi.



Näkkäri ykkönen.

1/2 dl kurpitsansiemeniä, 1/2 kaurahiutaleita, 1 rkl psyllium-jauhetta, 1 dl pellavasiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä, 2 rkl hunajaa, 0,5 dl kookosöljyä, 2,5 dl kuumaa vettä. Sekoita kaikki yhteen ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Siloita nopeasti ohueksi levyksi. Laita 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Laita uuni pois päältä ja sijoita leivinpaperi uuniritilän päälle. Näkkäri takaisin uunin jälkilämpöön noin 1-2 tunniksi.  Leikkaa varovasti palasiksi. Varastoi leivinpapereiden välissä ilmavassa tilassa. Tosin Taralle ei paljoa varastoitavaa jäänyt, kun meikä kävi vierailulla....





Näkkäri hyvä kakkonen.  

Sama homma, mutta korvaa kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet 1 dl auringonkukansiemenillä. 

Ps.  Jos jotain tohon täydellisyyteen pitäisi lisätä, niin vanhana suolanrakastajana laittaisin vähän jotain hyvää sormisuolaa. Niin kuin papukaijamerkiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti