sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lohipiirakkaa ja juustotankoja synttärijuhlissa


Viime lauantaina oli ison pojan kolmivuotissynttärit. Oli sukua, kahvia, herkkuja, ongintaa, juttelua, olutta ja naurua.


Pöydät notkui. Oli jo kerran kokeiltu Angry Birds-kakku (resepti TÄÄLTÄ), juustoja, patonkia, popcornia, lapsivieraiden ehdottomia herkkuja eli kaurakeksejä(tupla-annos tehty, resepti TÄÄLTÄ), ja unkarilaisia juustotankoja, joita meillä on AINA joka juhlissa. Koska ne on lasten ja veljeni ehdotonta herkkua.

Juustotangot

140 g jauhoja, 80 g voita, 1/2 tuorehiiva, 1/2 maitoa, 1 kanamuna, 120 g raastettua juustoa (todella hyvä tapa käyttää kovat juustojämät) , 2 rkl maitorahkaa, suolaa ja koristeeksi lisää juustoraastetta ja kuminaa.

Liota hiiva kädenlämpöisen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja sulatettu voi.  Sekoita sitten joukkoon juustoraaste. Erota kananmunasta keltuainen ja lisää se taikinaan. Sekoita ja lisää rahka. Tuloksena kimmoisa taikina. Anna levätä hellan kulmalla tunnin verran.  Kauli ohueksi ja leikkaa siitä nauhoja. Kierrä nauhat muutamaan kertaan kierteiksi pellille leivinpaperin päälle. Voitele kananmunanvalkuaisella ja ripottele lisää juustoa. Paista 180 astessa noin 10 minuuttia, että pinta ruskistuu vähän ja päällä oleva juustoraaste sulaa.




Tarjolla myös juhlien vakiotarjoilua, eli  maman tekemän  helppo ja hyvä lohipiirakka:

Lohipiirakka

1 pkt lehtitaikinaa, 400g-500g lohifile,  1 sitruuna, valkopippuria, noin 2 dl keitettyä riisiä, 3 rkl maitorahkaa, tilliä, kanamuna, suolaa ja pippuria.

Suolaa lohi, anna olla hetki, pyyhi liika suola pois ja valuta reilu määri sitruunamehua lohifileen päälle. Paista uunissa lohi, 180 astetta noin 10 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita siihen maitorahka, sekä suolaa ja pippuria. Kauli lehtitaikina isoksi neliöksi, laita keskelle jonona riisi. Haarukoi lohi pieniksi hiutaleiksi, sekoita siihen loraus sitruunamehua, leikattu tilli sekä vähän valkopippuria ja levitä riisin päälle. Taita taikina riisi-lohiseoksen päälle. Kastele taikinan reuna ja liimaa se pohjataikinaan. Laita sitten toinen puoli takinaa ja liimaa vedellä paikalleen. Jos haluat voit leikata taikinan reunasta nauhat koristeksi piirakan päälle. "Liimaa" nauhat kiinni. Voitele kananmunalla. Pistele haarukalla reikiä piirakan pintaa. Paista noin puoli tuntia 180 asteessa. Tarjoa kylmänä.


 

Lahjoja ja kortteja satoi. Atti rakastaa Salama McQueeniä ja Angry Birdsiä. Tämä ehkä näkyi myös korteissa ja lahjoissa.


Ihana iso poika. "Mama, mulla oli niin kivat synttärit!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti