keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Maailman helpoin ja nopein mökkikakku sejkä juhannusfiiliksiä

 Koska esikoisellani on juhannuksena syntymäpäivät ja olemme joka vuosi Hartolassa Misun mökillä, en jaksa vääntää mitään superkakkua (olen kakuissa muutenkin todella huono). Joten olen keksinyt tämän "mökkikakun", joka on nopea, helppo ja hyvä! Mitä muutakaan sitä kakulta vaatii....

Samalla tarjoilen kuvasetin tämän vuoden juhannuksestamme.  Se oli kahvia, grilliä, kissoja ja hevosia, saunaa sekä yllättävän hyvät kelit, vaikka sadetta luvattiin. Oli myös hieman väsymystä, kalastusta, teinin synttärit, Robin ja Cheek -kuorolaulua, Afrikan tähti ja ukkosta. Ja paras seura. Safkat menivät tänä vuonna perustyylillä; grillistä kaikenlaista ja matalalla kynnyksellä hyvää.

Tänään laskin, että olen viettänyt vuodesta 2003 eli viimeiset 19 juhannusta (poikkeus on teinin syntyminen juhannuksena 2008) Hartolassa Misun landella. Skidit ovat olleet elämänsä kaikki jussit täällä. Aina kivaa, aina perushommat samaa, mut joka vuosi vähän erilaista. Ensi jussi on sitten juhlavuosi.
 
 
Mansikkainen mökkikakku
 
Valmis kakkupohja (Kotimaista-pohja tässä, oli hyvä)
Iso rasia mansikoita tai vadelmia
Valmista kinuskikastiketta
Kermavaahtoa, joko vatkattavaa tai pursotin(tätä suosin itse).
 
Leikkaa mansikat viipaleiksi. Erottele kakkupohjan kerrokset (tässä oli kolme, mutta en jaksanut täyttää kuin kaksi, olisi pitänyt tehdä kyllä kaikki kolme). 
 
Sivele veitsellä kinuskikastiketta pohjakerrokseen, lado mansikat päälle. Tee se joka kerroksella. Sivele kinuskikastiketta kakun päälle ja reippaasti mansikoita taas. Anna olla hetken viileässä. Tarjoile kermavaahdon ja lopun kinuskikastikkeen kera. 
 
Hyväja helppo, mansikoita lukuunottamatta voi ostaa yllätysvieraita varten kamat kaappiin!
 
 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti