sunnuntai 12. elokuuta 2018

Miksi asua airbnb:ssä?

Ennen epäkiinnostavin osa ulkomaanmatkaa oli aina yöpyminen. Koska hotellit ovat kuitenkin samanlaisia kaikkialla.

Sen jälkeen kun on Airbnb on tullut markkinoille, ulkomailla yöpymisestä on tullut paljon kiinnostavampaa. Pyrin aina kun mahdollista yöpymään jossain vähän erilaisessa asunnossa ja se onkin onnistunut. Hieman erikoisemman asunnon hakeminen palvelusta on vaan sitä, että katsoo kaikki kuvat tarkasti läpi ja vähän googlaa muutenkin osoitetta. Kannattaa kiinnittää huomiota aina yksityiskohtiin, niistä saa hyvän käsityksen omistajasta.

Olen ollut yötä niin japanilaisen taiteilijan, kööpenhaminalaisen diplomaattiperheen, tukholmalaisen toimittajan ja oudon poikamiehen asunnossa. Kaikki asunnot ovat olleet keskenään täysin erilaisia ja omalla tavallaan kiinnostavia. Voidaan muistella sitä, miten poikamiehen asunnossa oli katossa peili ja vesisänky, miten diplomaattiperheen asunto oli niin täynnä tanskalaista designiä, että emme uskaltaneet liikkua, miten tukholmalaistoimittaja kertoi meille koko alkoholistimenneisyyntensä ja miten kauniita olivat japanilaistaiteilijan herkät teokset(vaikka kämppä oli vähän likainen).

Nyt viimeksi olimme Lontoossa yötä englantilaisen kirjoittajan ja hatuntekijän kotona. Aivan ihana asunto, joka on pakko jakaa. Sen alla on toinen mahtava asunto Kööpenhaminassa.Olohuone on yksityiskohtien juhlaa. Minulla meni kolme aamua, kun kahvikupin kanssa tutkailin paikkoja.

Makkari oli yhtä ihana. Huomatkaa gin- ja scotch -kaulakorut. En kestä. Joimme aamuisin parvekkeella kuningasperhemukeista kahvia ja katselimme naapuria kuntosaliltaan kun se bodaili menemään.

Tässä kööpenhaminalaisessa allaolevassa asunnossa eli keramiikkataiteilija. Sen huomasi ihanista pienistä kupeista ja kipoista, mitä oli siroteltu ympäri kämppää. 
Matkustaminen on muuttunut NIIN paljon Airbnb:n jälkeen. Nyt pääsee ihan erilailla, halvalla ja helposti, sisään paikallisten arkeen asuntojen avulla. Rakastan sitä.

Ps. Tämä ei ole mikään yhteistyö tai muu kaupallinen suositus vaan ihan rakkaudesta matkustamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti