sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Syömässä ja juomassa - Bar Cón, Kortteli


Paljon on puhuttu siitä, että Kampin Kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen aukeaa Kortteli-niminen ravintoloiden sikermä, joka ei muistuta yhtään tavallista kauppakeskuksen ravintolamaailmaa.

En uskonut ennen kuin näin. Mutta, kyllä, Kortteri on todella ainutlaatuinen. Se täytyy nähdä. Me kävimme siellä ihailemassa juuri ennen varsinaista avausta.

Samalla kävimme hyvässä seurassa syömässä espanjatyylisessä tapasravintolassa, Bar Cónissa, joka on hauskasti koko Korttelin päälle rakennetulla terassilla.  Näkymät sekä kauppakeskuksen sisälle että ulos ovat kyllä kivat.

Ilta oli ihana. Pöytä notkui cavaa, tapaksia ja seura oli mitä parhainta.
Bar Cónissa on tarjolla erilaisia tapaksia ja muita pikkusyötäviä sekä kylmänä että lämpimänä. Niitä kannattaa tilata pöytä täyteen ja jakaa. Me keskityimme pääsääntöisesti kylmänä tarjoiltaviin annoksiin. Kaikki ruoka oli todella hyvää ja ainakin oman arvion mukaan "autenttisen" espanjalaista, mutta vielä erityisen hyvää oli pinjansiemenillä ja rusinoilla tarjoiltu pinaatti (menee niin kotikeittiön kokeiltavaksi). tartar-, paprika- ja perunamunakaspinchot, sitrussardiinit ja pienet vihreät padrón-paprikat paistettuna. Viereen viiniä, cavaa ja  Moritzin pilsiä. Oi että.

Menen toisenkin kerran.

Koko Kortteli on kokeilemisen arvoinen. Tämä on mielenkiintoinen ravintolakonsepti kaikenkaikkiaan ja visuaalisesti todella taitavasti toteutettu, koska erilaiset ravintolat hienosti nivoutuvat yhteen, kuitenkin jokainen säilyttäen oman yksikköllisen ilmeensä. Asiakaspaikkoja on paljon, mutta koska kerros on sokkeloinen, se on samalla kodikas eikä hallimaisen kaikuva.

Parasta Korttelissa on, että voi joustavasti valita tosi hyvistä ravintoloista suosikkinsa tai jos se paikka on täynnä, voi mennä viereiseen, yhtä hyvään mestaan syömään. Toinen vaihtoehto on vaikka ottaa aperitiivit yhdessä paikassa, alkuruuat toisessa ja niin edelleen ilman että pitää tarpoa ympäri Helsingin katuja. Hyvä paikka myös lounaalla ja ennen tai jälkeen leffan. Suosittelen ehdottomasti.

Ps. Vielä lastenvaunuilla skiejä kuljettaville äideille aivan kingi paikka hengailla syöden ja juoden kahvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti