torstai 29. joulukuuta 2016

Olutohjelma Kippis #radiohelsinki - Vuosi 2016

Tänä vuonna yksi rakkaista haaveistani tuli todeksi. Oma radio-ohjelma, oluesta. Pääosassa kaikki ne hauskat ihmiset, jotka ovat oluen kanssa jollain tavoin tekemisissä.

Aloitimme DJn ja pitkän linjan olutravintola-ammattilaisen, Ikke Ikäläisen kanssa Kippis, Olut ystävien seurassa- ohjelman viime helmikuussa ja nyt jaksoja on kertynyt jo vajaa neljäkymmentä. Studiossa on ollut oluentekijöitä, olutvaikuttajia, bloggareita, kirjailijoita, ravintola- ja kaupan henkilökuntaa, kokkeja, toimittajia ja vaikka ketä.

Kippiksen idea on edelleen sama kuin alussa: Kutsutaan kaksi vierasta studioon tietyn olutaiheen ympäriltä. Maistetaan kolme erilaista versiota yhdestä oluttyypistä, syödään oluisiin sopivaa, seurustelutyylistä ruokaa ja jutellaan olutaiheesta. Ohjelmassa on Iken valitsemaan musiikkia sekä lopuksi aina yhden vieraan baariinlähtöbiisi. Laitamme aina oluet etukäteen nettiin, niin että jos haluaa, voi maistella samoja oluita kuin studiossa, ikään kuin virtuaalitastingin muodossa. Myös kaikki ohjelman ruokareseptit laitetaan nettiin etukäteen, että jos oikein kovasti haluaa panostaa, voi kokkailla ruuatkin etukäteen.
Ohjelman teko on ollut juuri niin kivaa, kuin mitä haaveilin. Siinä on yhdistynyt nuoruudenhaaveeni olla radiotoimittaja, olutinnostukseni,  rakkauteni ruokaan ja seurallisuuteni. Rakastan kysellä ihmisiltä asioita. Ikke taas on ollut mitä mainioin juontajapari, joten yhteistyö on ollut täysin saumatonta. Lisäksi Ikke on joka kerta onnistunut valitsemaan ohjelman musiikit täydellisesti, ammattilainen kun on.

Olut on nyt kaikkia kiinnostava aihe ja tämä näkyy myös Kippiksen suosiossa. Jokaisilla olutmessuilla, eri oluttapahtumissa ja ihan kadullakin, ihmiset ovat tulleet kiittämään ohjelmasta ja antamaan hyvää sekä rakentavaa palautetta. Palautetta on tullut ympäri Suomea tasaisesti, joka todistaa oluen kiinnostavuutta valtakunnallisesti, Radio Helsinki kuin on muuten aika etelä-Suomen alueelle keskittyvä radiokanava. Radio Helsingin shoutbox on ollut ohjelman aikana aktiivinen ja siellä on maisteltu ohjelman aikana oluitakin, joka oli tarkoituksemme. Olen myös onnellinen siitä, että ohjelmaa on palautteiden mukaan kuunneltu myös ravintoiden keittiöissä, ruuan tekemisen lomassa.  Ehkä liikuttavin palaute on ollut Seinäjoelta;  "Emmä noita Hesan radiota kuuntele, kun se on sellaista hipsterimeininkiä, mutta Kippiksen mä kuuntelen aina"  Kiitos kaikille palautteista <3.

Omasta mielestäni se että ohjelmassa syödään ja nautitaan olutta, tuo siihen hieman rentoutta ja yllätyksellisyyttä, joten olen itse tosi tyytyväinen tähän. Olen myös aina ollut sitä mieltä että hyvä olut on parasta hyvän ruuan kanssa, on se sitten naposteltavaa tai kunnon ruokaa. Halusin tämän filosofiani heijastuvan myös ohjelmaan, ja näin se onneksi kävikin.Iso kiitos koko ohjelmasta kuuluu Radio Helsingille ja Maria Veitolalle, joka uskoi ohjelmaan alusta asti. Sekä yllä yläfemmoja heittäville Mikolle ja Tapulle, jotka olivat luomassa ohjelmaa ja Ninalle, joka auttoi Kippiksen kanssa suuresti. Ikke on ollut mahtava työpari koko ohjelman ajan. Sponsoreille, Bottalle ja Bryggeri Helsingille, kuuluu myös iso kiitos, ilman heitä en tiedä olisiko koko ohjelmaa.

Tässä teille nyt koko tämänastinen ohjelma, ensin osa ruokaresepteistä ja oluista. Sitten KAIKKI podcastit, kannattaa kuunnella, olutihmiset kun ovat mielenkiintoisia, rentoja ja hyviä puhumaan.

Valikoituja reseptejä ja oluita KIPPIS/2016:
Nyhtökanaburgeri ja IPAt
Suklaabrownie ja stoutit
Vuohenjuustocrostitit ja vehnäoluet
Hapankorppurullia ja lagerit
Mäskileipää ja saisoneita
Worschmackmakkaraa ja oktoberfest-olutta
Pubipiiras ja bitterit
Herkkulautanen ja session IPAt
Punajuurifetasalaatti ja vehnäoluet
Sipulirisotto ja talvioluet
Leikkelelautanen ja amber lagerit
Sinihomejuustotaatelit ja jouluoluet
Savuliha-avokadomousse ja jouluoluet
Parmankinkkuluumut ja jouluoluet

Kippis-podcastit 2016 alusta asti:
Ensimmäiset 11 podcastia ja vähän behindthescene-hommia
Oluen historia ja nykyisyys
Oluen arviointi netissä ja mobiilissa
Oluen myynti
Olutetiketit
Olutta ja ruokaa
Olutravintolan pyörittäminen
Olutblogin perustaminen
Panimon perustaminen
Olutdrinkit
Oluen raaka-aineet
Olutseurat
Vaeltavat panimot
Oluen maahantuonti
Olutexpo
Olutlehdet
Kaupunginosapanimot
Olutta opiskelijoille
Panimoravintolat
Olutmatkustaminen
Olutvaikuttaminen
Miten Kippis syntyi?

Katsotaan mitä kujeita Kippiksen suhteen keksitään vuonna 2017!

1 kommentti:

  1. Hei, kiitos mielenkiintoisen kokoavasta jutusta! Hienoa että ohjelma jatkuu vielä ensi vuonnakin.
    Noihin Radio Helsingin podcasteihin liittyen, olen huomannut että kaikki niistä eivät ainakin itsellä enää avaudu. Tällaisia ovat esim. jaksot vaeltavat panimot, oluen maahantuonti, olutexpo ja kaupunginosapanimot.
    Olen laittanut tästä viestiä myös Radio Helsinkiin, mutta tiedoksi sinullekin :)

    VastaaPoista