sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Olutta Nosturissa - Hop Weekend


Uudet oluttapahumat ovat aina tervetulleita.

Viikonloppuna täysin uusi oluenmaistelufestari HOP Artesan Brewery Weekend valtasi kulmillamme Nosturin.Olen tottunut olemaan Nosturissa keikalla joten hetki meni kun sopeutui siihen että bändin tilalla pääosassa ovat oluet. Mutta itse asiassa homma toimi hyvin, oli kivan baarimainen tunnelma, hyvällä olutvalikoimalla, Ihan kuin olisi ollut hyvin suuressa olutravintolassa, jossa oli yli kymmenen taptakeoveria kerralla. Lavalla soitti hyvät dj:t meininkimusaa, joka ei ollut kuitenkaan liian kovalla, joten pystyi keskittymään maisteluun ja jutusteluun.


Hyvä meininki tapahtumassa oli kaikkiaan. Niin kuin tässä Mikalla ja Jonilla Donut Islandin ja Maistilan yhteistiskillä.Maistilan tiskillä kaikki oli hyvää, mutta erityisen paljon pidin Sonjasta. Donut Islandin tiskillä oli usea suosikki, vaikka hillomunkkibisse Musta munkki sekä vadelmainen Dieter-berliner weisse.
Humaloven tiskillä ollaan aina hyväntuulisia. Lasiini sain sieltä hauskan red alen.Maitelua, maistelua. Vallilan Panimon kuulua hamppuolutta oli festareilla myös. Tapahtuman parhaita oluita oli Lehen Imperial Stout. Oi että. Nimeä en tietenkään enää muista...Cool Headin inkivääriolut oli juuri sopivan inkivääristä.
Yksi ehdottomista suosikeistani; Sori Brewingin Raspberry Punch. Tätä voisin juoda joka päivä.
Fat lizardin tiskillä maistoin Je Suis Saisonin. Hauskan kevyt, hedelmäinen ja pirskahteleva. Lisäksi Olutpajan Nykyaikaa tuli maistettua, (se on kuulemma tehty Modern Times-panimon erään oluen mukaan). Olarin Panimon Taakibörsta Mango IPaa oli lasissa myös, se oli kiva, mutta ehkä ihan vähän liian tiukka jälkihumala maussa.

Kokonaisuutena voi tapahtumasta sanoa, että pidin kovasti. Tila on sopivan pieni, että tapahtuman tunnelma oli mukavan läheinen. Nosturin alakerrasta sai hyvää ruokaa, itse söin worschmakkia, joka sopi erinomaisesti monen humaloidun oluen kanssa(worschmak onkin tosi hyvää oluiden maisteluruokaa, kokeilkaa vaikka, sopii humaloitujen IPA-, APA- ja bitter-oluiden, maltaisten lagereiden ja tuhtien ale-oluidenkin kanssa).

Paikalla maksettiin rannekkeilla, johon sai ladata rahaa. Maisteluoluwn koko oli 2 dl, joka tähän tapahtumaan olikin minusta juuri sopiva koko, koska tämä oli ehkä vähän enemmän baarimainen festari. Vähän tekniikka kiukkuili tietyillä tiskeillä. Siksi itse edelleen pidän eniten siitä Olutexpon korkkimaksusta, koska tuntuu että modernilla tekniikalla aina joku pykii.

Mukana olevat panimot olivat pääosin suomalaisia tai virolaisia pienpanimoita ja oluet oli valittu tilaisuuteen hyvin, monilla oli sekä isomman kansan suosikkeja(IPAt,) mutta myös harvinaisempia erikoisuuksia. Yleisöä oli laidasta laitaan, sekä oluen harrastajia ja ammattilaisia, mutta myös pikkujouluporukoita. Kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä ja tunnelma oli kiva.

Ps. Ja tapahtuma oli ihan oman himan naapurissa. Parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti