maanantai 29. elokuuta 2016

Arjen vegepasta


Helppoja pastoja ei vaan ole liikaa. Tämä hyvä ja helppo pasta on muunnelma Pauliina Tervon Herkän Vatsan Kokkikoulusta.  Täysin vege ja maultaan kivan sitruunainen.




Sitruunainen kasvispasta

Kastike: 4 rkl oliiviöljyä, 1 kevätsipulinvarsi, kourallinen baby-pinaattia, 2 tomaattia, 1 sitruunan mehu, 2 rkl kookossokeria, 10 cm kesäkurpitsaa, 2 porkkanaa, 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia, 2 tl kuivattua basilikaa, 1 dl kermaa, ½ tl suolaa, mustapippuria myllystä, kourallinen tuoretta ruohosipulisilppua, 100 g vuohenjuustoa, basilikanlehtiä

Aloita huuhtomalla ja esikäsittelemällä kasvikset. Silppua kevätsipulin varsi, lohko tomaatit ja purista sitruunan mehu. Paloittele kesäkurpitsa. Kuori porkkanat ja kuutio ne. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna yrtit. 

Laita pasta kiehumaan suolalla ja oliiviöljyllä maustettuun veteen. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. 

Sillä aikaa, kun pasta kiehuu, valmista kasviskastike. Lorauta oliiviöljyä wokkipannuun ja kuumenna hieman. Lisää öljyyn kevätsipulin varsisilppu, baby-pinaatti ja tomaatit. Kypsennä viitisen minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää sitruunanmehu, kookossokeri, kesäkurpitsa, porkkanat, auringonkuivatut tomaatit ja basilika. Hauduta kasviksia kannen alla 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää kerma, vuohenjuusto, suola, mustapippuri ja tuoreet yrtit. Hauduta vielä muutama minuutti. Tarkista kastikkeen maku.


Valuta pastan keitinvesi pois siivilän läpi, mutta älä huuhtele spagettia. Pyöräytä pasta kastikkeen sekaan, Tarjoile tuoreen basilikan kera. 

Nella tykkäsi tästä. Ja me muutkin.

3 kommenttia:

  1. Anteeksi mutta eihän tämä ole vege? Mukana kermaa ja juustoa.

    VastaaPoista
  2. Se on kasvis eli vege. Ei siis vegaani.

    VastaaPoista
  3. Vege-sana tulee sanasta vegaani.

    VastaaPoista