sunnuntai 28. elokuuta 2016

Helppo mustikkapiirakka


Tätä mustikkapiirakkaa meillä on tehty omasta lapsuudestani asti. Superhelppo resepti, jota voi vähän muunnella ruokakaappien sisällön mukaan! Nam.



Helppo mustikkapiirakka

150 g huoneenlämpöistä voita(tai 1,5 dl miedon makuista öljyä), 1 dl mitä tahansa sokeria, 1/2 sitruunanmehu(tai omenamehu), 2 kanamunaa, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta, 3 dl jauhoja, jos haluat niin 1 rkl rahkaa tai maitoa

Lisäksi: 1 rkl jauhoja, 2-3 dl mustikoita maun mukaan (minä pidän siitä että mustikoita on todella paljon) 

Sekoita voi ja sokeri. Lisää sitruunan mehu. Lisää sitten munat vatkaten, samoin maito/rahka. Lopuksi sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan sekoittaen.  Laita taikina vuokaan leivinpaperin päälle.  Sekoita kulhossa mustikat jauhoihin ja sirottele ne sitten taikinan päälle. Paista 180 asteessa noin 20-30 minuuttia. 

Nauti heti. Maitolasi tai maitokahvi seuraksi. Ja hyvä kirja. Agatha Christien kirjat sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti