Mutta hyvä ruoka pelastaa arjenkin. Niin kuin itse tehdyt pinaattiletut. Tein niitä ensi kertaa, aikaisemmin nämä ovat ollet niitä harvoja eineksiä, mitä taloudessamme on syöty. Ei kyllä enää.
Löysin kingin ohjeen pinaattilettujen tekemiseen Ruokakirjasta. Tämä Niemisen Kaisan ja Riikka Kantinkosken reseptiteos on keskittynyt suomalaisiin arki-ja juhlaruokiin, lapsuuden klassikoita unohtamatta. Suosittelen kirjaa, siitä löytyy monta helppoa ja välillä unohdettua reseptiä,
Pinaattiletut (noin 20-25 kpl)
3 kanamunaa, 5 dl maitoa, 1 tl suolaa, 1 tl sokeria, 2,5 dl vehnäjauhoja, 70 g tuoretta pinaattia tai
½ pkt /á 150g pakastepinaattia, voita paistamiseen
Lisäksi puolukkasurvosta- tai hilloa
Riko munat kulhoon ja vatkaa. Sekoita joukkoon maito, suola, sokeri ja jauhot. Huuhtele ja hienonna
tuore pinaatti hienoksi, lisää taikinaa. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se
mikrossa tai huoneenlämmössä. Anna
taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Paista lettupannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoa heti puolukkasurvoksen- tai hillon kera.
Niin kuin näkyy, meillä näistä letuista pidettiin.
Ps. Pinaatin tilalla voi käyttää myös raastettua porkkanaa, vihermehujen kuitujätettä tai raastettua kesäkurpitsaa((puserra neste silloin pois).
Tule arki, olen valmis!
Tule arki, olen valmis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti