torstai 5. toukokuuta 2016

Omnipollo´s Hat - ihana bisse&pizzabaari Tukholmassa


Ruotsalainen Omnipollo on eräs lempipanimoitani. Sekä oluiden maun että etikettien visuaalisuuden takia.

Joten kun kuulin, että panimolla on oma baari, jossa on myös pizzaa tarjolla, pakko sinne oli jotenkin päästä. Kaiken lisäksi Omnipollo´s Hat sijaitsee Södermalmilla, Stockiksen lempikaupunginosassani.
Paikan erikoisuus on Ice cream- eli olutjäde-sarja. Eli oluet joihin lasketaan jäähtynyttä olutvaahtoa varsinaisen oluen päälle. Oi. Näyttää ihan jäätelötötteröltä. Tässä Cloudberry Ice cream IPA 7,2%. Hedelmäinen mutta jumalattoman katkera IPA.
Maistettiin koko lista läpi. Rankkaa. Onneksi tästäkin baarista saa parin desin annoksia, niin pystyi helposti kävelemään ulos baarista.
Oluthanat seinässä, niinkuin uusissa baareissa yleensäkin.
Omnipollo´s Hatin sisustus oli hauskan persikkainen ja mukava. Safkana sai pizzoja, joita me ei maistettu ISON aamiaisen takia. Kaduin tätä suuresti jälkeenpäin. Jos menette, älkää tehkö samaa virhettä kuin minä.
Siinä sitä lasketaan olutvaahtoa oluen päälle. Usein sanotaan, että koska katkeroyhdisteet tuppaavat nousemaan ylöspäin, niin oluen vaahdossa on enemmän katkeruutta kuin itse nesteessä. Näin ainakin tässä jäähtyneessä olutvaahdossa.
Kaksi suosikkia olutjäden vasemmalla puolella.

Ensimmäisenä ehdoton paras; Lervigin ja Buxtonin Trolltunga Sour Gooseberry IPA 6.3%, hapan, hienostuneesti katkera, hedelmäisen hauska. Ja toinen hyvä; Omnipollon Pineapple Gose 4,2%, täydellinen kesäjuoma tai aperitiivi, hennosti hapan ja suolainen, hedelmäinen ja virkeä.

Lisäksi täytyy mainita ihan eri kaliiperia oleva Omnipollon Hypnobomba Imperial Stout 11%, vaahtokarkkia sisältävä makean paahteinen, tuhti ja maukkaan katkera herkku.
Etsikää tätä kylttiä Södermalmilla, ette pety.


Muut olutpaikkavinkit Tukholmassa. 
Ravintolavinkkejä Stockiksesta.
Tukholma-shoppausta. 
Lisää ravintoloita ja shoppausta Stockiksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti