tiistai 31. toukokuuta 2016

Copenhagen Beer Celebration 2016!


Toukokuussa tanskalainen Mikkeller-panimo järjesti viidennet Copenhagen Beer Celebration- festivaalit Kööpenhaminassa. Olen itse ollut paikalla jo kolme kertaa, joten kokemusta on. Katso vaikka 2015, 2014 ja 2013.


Tämä kuva Joonas Koivisto

Kyseessähän on kutsufestari, eli Mikkeller kutsuu hyväksi katsomansa panimot paikalle ja jokainen panimo tuo 4-8 oluttaan. Joko uusia ja erilaisia oluita tai hyväksi havaittuja klassikoita. Osa oluista loppuu melkein heti, osaa joutuu jonottamaan yli puoli tuntia. Paitsi jos on Mika tai Joonas.
Jengi todella halusi sisään. Jonotettiin...

Panimoita oli paikalla 15 enemmän kuin viime vuosina juhlavuoden takia. Niin hyviä panimoita.

Omat suosikit oli mm.  Mikkeller (tietysti), To Øl, Brekeriet Beer AB, Omnipollo, Firestone Walker Brewing Company, 3 Floyd’s Brewing Co. Crooked Stave Artisan Beer Project, Amager Bryghus, Loverbeer, Jester King Brewery, Hill Farmsted, Brouwerij Boon, Prairie Artisan Ales, Alpha State, Buxton Brewery, Bokkereyder, Stillwater Artisanal, Tired Hands Brewing Company, Brewski ja Oud Beersel.

Erikoismaininnan saa ruotsalainen Sahtipaja, joka tekee niin paljon muuta kuin sahtia.
Paikalla oli myös erillinen skandinaavinurkkaus jossa mm. Alefarm, Det Lilla Bryggeri, Dryand Bitter, All In, Beerbliotek, Stockohlm Brewing Co ja Kiin moikkailivat. 
Kun päästiin sisälle, taktiikka oli sama kuin viime vuosina: Minä ja Nella vallattiin pöytätila ja pojat juoksi hakemaan oluita. Istumapaikat täytyy olla, koska silloin on tukikohta, on helpompi maistella ja me ollaan vaan niin väsyneitä, että pitää saada istua.

Maistettiin kivasti kaikki samasta lasista (ja oltiin kipeitä seuraavalla viikolla), arvioitiin ja viivattiin maistetut yli festarikartasta.  Nellan kanssa laitettiin ylös ne, joita pitää saada lisää.

Oli siellä muutama muukin kuin me. Suomalaisia on nykyään kehuttavasti, sieltä löytyi sekä Pienpanimoiden puheenjohtajaa että maahantuojan edustaja ja muita kivoja.

Koska festari oli tänä vuonna isommassa paikassa, tilaa oli vähän enemmän ja istumaankin pääsi paremmin. Muuten valitettavasti festarista jäi puuttumaan tietty kotoisuus, kun jengiä ja panimoita oli paljon enemmän kuin viime vuosina. Ennen pystyi juttelemaan paikalla oleville panimoille, nyt kaikilla oli kiire, ja sitä vain pyysi ja sai olutta, sen kummemmin keskustelematta.
Ruotsalainen Omnipollo, yksi lempipanimoistani. Niillä on ihana ravintolakin Stockiksessa. '
Paikan ruokatarjonta oli surkeampaa kuin viime vuonna. Kasvisruokaa olivat ainoastaan juustot, ja muutakin ruokaa edustivat vain hodarit. Höh. Juustot olivat kyllä aika hyviä...

Osa oluista olisi selkeästi kaivannut ruokaa seurakseen, joten siksi myös ruuan puuttuminen oli vähän sääli.
Juha on meidän pääreittaaja. Kaikki juomamme oluet löytyy Juhan Untappdsta nimellä Sorsa.
Osa jengistä vaan maistelee ja juo oluita, osalle tämä on vakavaa reittaushommaa. Me itse sijoitumme keskiväliin, merkkaamme kyllä maistetut ylös ja arvioimme ne, mutta emme jaksa niitä kaikkia hakata someen. Varsinkin kun wifi on joka vuosi yhtä surkea festareilla.

Kun kaikki tärkeät oluet oli maistettu, sitä voi rentoutua ja ottaa osaa jo maistettuja herkkuja lisää. Se on parasta.

Jotkut (hullut) ottivat bissetatuointeja tapahtumassa. 
Tässä yllä yksi festarin parhaista oluista - Brekerietin Zuur Sour Ale 5%. Kuin limonaadia olisi juonut, hapanta ja selkeää. Oi. Kävimme hakemassa tätä lisää kaksi kertaa.  Loput CBC:n suosikkioluet myös tulossa blogiin!

Kokonaisuutena voi sanoa, että vaikka itse olin vähän pettynyt, miten festarista oli tullut isompi ja tavallisempi, niin hyvä se edelleen on. Kannattaa käydä ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti