sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Lakritsia festareilla!


Ruotsalaisethan ovat tunnettua lakritsikansaa. Sen sain itse todeta kun kävin Tukholman Lakritsifestareilla.

Herranjumala kun oli paljon erilaista lakritsia.  Ruotsissahan ei käsittääkseni puhuta erikseen lakritsista ja salmiakista vaan suolaisesta ja makeasta lakritsista.  Joten aina kun maistoi jotain, vähän joutui katsomaan onko se suolaista vai makeaa. Itse pidän kyllä molemmista, joten eipä se haitannut.




Omaksi henkilökohtaiseksi suosikiksi nousi tämä savustettu lakritsi. Arvostan myös pirunnaaman muotoisia karkkeja.




Ruotsi kun on polkagris-maa, niin tietysti tätä herkkua sai myös lakritsinmakuisena. Sitä oli festareilla vääntämässä itse Polkagris-Kunkku. Maistoin vielä lämmintä, ihanan sitkoa lakupolkagrisiä. Oi.



Viskillä maustettua lakua oli myös.




Yksi suosikeistani oli tämä pippurinen, sisältä sula salmiakkikarkki.




Oli festareilla muutakin hyvää. Kuten maustettuja suklaita. Kauniita kuin korut.




Yksi parhaista oli Pärlansin lakutoffee. Ja saman tiskin aprikoositoffee oli maailman parasta.




Lakuleivoksiakin oli.




Islannista tuli festarin suolaisin lakritsi. No huh huh.




Suomesta oli maistelussa salmiakkichipsejä. En ole noista ihan varma...




Sitruunasuklaalakritsi oli myös suosikki.




Tässä kaiken alku ja juuri. Lakritsijuuri.




Lakritsilla maustettua suolaa. Hyvää. Ribseille varmaan parasta.




Festarin virallinen lakritsidrinkki. Maistoin!




Lakritsiteetä. Itse en välitä lakritsijuuresta teessä, mutta tämä oli ihan ok.




Ihmisiä oli todella paljon ja kun festarit alkoi, sinne jonotettiin. Ruotsalaiset ovat todella lakritsikansaa.

Itse maistoin ihan kaikkea. Ei ollut ryppyjä seuraavana päivänä. Mukaan tarttui festareilta sekä suolaista että makeaa lakritsikastiketta.

Kiitos kutsusta Tukholman Lakritsifestivaalit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti