sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Mercat - uusi paikka hoodeilla!


Niin paljon oli kuultu kaikenlaista Patronan ja Cholon (klik) jengin uudesta paikasta, Mercatista, että oli pakko vaeltaa paikalle lauantai-iltana.Paikat saatiin baaritiskiltä, joka onkin lempipaikkojani syödä ravintolassa. Pelkkiä etuja; näkee ympäri ravintolaa, saa juomat ja ruuat parhaiten ja voi jutustella henkilökunnan kanssa. Enemmän tiskipaikkoja syömiseen, kiitos!

Alkuun otimme juomat ja katsoimme menuta. Minä join erinomaista, espanjalaista, suodattamatonta, hiilihapotonta ja syvästi hapanta siideriä. Todella hyvää. Mika otti Rositan vehnäoluen,  joka on kiva, selkeästi hapan ja hyvin raikas vehnäolut. Juuri sopiva valinta aperitiiviksi tai Mercatin-tyylisen ruuan kanssa.Tilattiin tiski täyteen safkaa. Ravintolassa oli mahdollista tilata myös menu, mutta laskimme nälkäisinä että saamme enemmän ja monenlaisempaa, kun tilaamme listalta vaan (melkein kaikki) annokset.

Siinähän sitä ruokaa sitten oli; Kiva tapas-leikkelelautanen, simpukoita hauskassa yrttikastikkeessa, erinomaista turskaa ja perunaa, possunhäntää ja merilevää sekä juustoja. Alkuun vetäisimme jo peruna&kinkku-kroketit, jotka olivat ihanan kuumia, päältä rapeita ja sisältä pehmeitä. Sitä ennen keittiöstä tuli rapeaa siannahkaa ja hunajaa. Oi.

Ruoka oli hyvää, annokset tosin seurustelukokoa. Joten jos olet supernälkäinen, mene mieluummin muualle. Me emme olleet niin nälkäisiä, joten oli aikaa ja fiilistä maistella eri makuja. Tähän tarpeeseen Mercat oli erinomainen. Niin viestitetään jo ravintolan nimessä, se on nimenomaan moderni tapas-baari. Nimensä veroinen.Palvelu oli erinomaista, vaikka paikka oli tupaten täynnä. Ei ehtinyt istua tyhjän lasin kanssa ollenkaan, vaan aina joku kysyi kohteliaasti lisäjuotavan tarvetta.Vaikka kaikki ruoka oli hyvää, ehdottomasti parasta oli hanhenmaksavaahto ja pistaasipähkinät. Sitä leivitettiin leivälle, ja kun leipä loppui, kaavin loput lusikalla suoraan suuhun. Olisin voinut syödä sitä vaikka miten paljon tahansa lisää.Kuvasin ja kuvasin ruokia niin paljon, että Mika kävi vähän kärsimättömäksi....Ruuan kanssa minä jatkoin Rositan vehnäoluella, Mika taas otti Rositan perusalen, joka on myös kevyt, hieman makea pullokäyvä ale, johon on lisätty hunajaakin käymisen aikana.

Jälkkärin passasimme, mutta kokeilimme itselleni ihan uutta olutmerkkiä, Mateo & Bernabé and Friends. Jaoimme golden alen, nimeltään 11 Bernabé. Hyvin kevyt, hiukkasen makea, kevyellä hiilihappoisuudella. Ei ehkä nautiskeluolut, mutta hengaukseen ja juhlimiseen hyvä. Kuten myös ravintolan menuta ajatellen.

Vatsat täynnä ja mielet virkistyneenä, kävelimme lumen keskellä takaisin kotiin.

Hyvä ilta.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä - ens viikolla pääsee itsekin maistelee. Can't wait!

    VastaaPoista
  2. Joo, ihan täydellinen hengailupaikka!

    VastaaPoista