perjantai 8. elokuuta 2014

Viikonlopuksi safkaa ja viiniä


Viikon tehtävä oli keksiä safkaa, josta Nella pitäisi. Hän kun tuli kylään Flowta varten.

Ja ihan itse keksin: Grillikanalla&aurinkokuivatulla tomaattitahnalla täytettyjä herkkusieniä & timjami caesar



 


Helppo ruoka, niin kuin minun ruokani yleensä ovat. Ja törkeen hyvä. Nella hehkutti ainakin.

Kanalla&aurinkokuivatulla tomaattitahnalla täytettyjä herkkusienet

 

1/2 grillikana tai 4 kpl grillattuja kanankoipia (grillaa tai osta, minä ostin tällä kertaa valmiina) , noin 8 kpl ISOJA herkkusieniä, 3 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen, suolaa, pippuria, parmesanraastetta, vähän öljyä.

Poista kanasta luut ja silppua ihan pieniksi kuutioiksi. Pyöräytä aurinkokuivatut tomaatit liemineen tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita kanasilppu ja tomaattitahna. Mausta suolalla ja pippurilla mielesi mukaan. Pese herkkusienet ja poista kanta. Täytä herkkusienet kana&tomaattitahnalla. Voitele oliiviöljyllä korkeareunainen vuoka ja laita täytetyt tomaatit sinne (laita kannat myös, niin eivät mene hukkaan). Sirottele parmesania päälle. Laita uuniin 180 asteeseen noin 20-30 minuuttia, kunnes rapean kypsiä.

Timjami caesar-salaatti


1 pnt romainesalaattia, parmesanlastuja , halutessasi paahdettuja leipäkuutioita tai pekanpähkinöitä.

Kastike: 1 dl majoneesia, 2 anjovisfileetä, 1 rkl sitruunamehua, 1 tl dijonsinappia, mustapippuria, noin 1/2 dl nypittyä timjamia.

Sekoita kastike ja anna tekeytyä viileässä ainakin tunnin. Pese salaatti ja kuivaa se. Tarjoa salaatti kastikkeen, parmesanlastujen ja halutessasi paahdettujen leipäkuutioiden tai pekanpähkinöiden kera. Koristeeksi pari oksaa timjamia.

Juomaksi Cono Sur Bicicleta Riesling 2013.  Menee ihan mahtavasti ruuan kanssa, raikas mineraalisuus keventää herkkusienien lihamaisuutta, ja kevyen hedelmäinen vihreys vastaa salaatin tuhtiuteen.

Kyllä. Nellakin suosittelee.




Viini saatu sponssina ja resepti osallistuu Cono Surin reseptikilpailuun.

Ps. Heiip, nyt meitsi lähtee Flowhon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti