maanantai 13. tammikuuta 2014

Shopping New York - food&gear


Kun tulin New Yorkista, kaikki naiset kysyi silmät kiiluen:" Vitsi, sä varmaan shoppasit ihan sikana?"

No en. En ehtinyt, kun piti rynnätä kahden miehen kanssa  ravintoloihin ja paikkoihin. Ja Brooklyniin.

Mutta kyllä sitä pikkusen ehti kaupoissakin kierrellä. Jo suosikikseni muodostunut, keskikaupungilla Manhattanilla sijaitseva keittiökamapaikka, Fish Eddy. Aina takuuhyvä paikka. Kävin.Katsokaa, laskukaavakkeen näköisiä keittiöpyyhkeitä. Arvatkaa, onko minulla myös. Kaikkea ihanaa.


Ihan meidän kämpän lähellä oli mahtava vanhan tavaran kauppa Olde Good Things. Olisin pystynyt raahaamaan tuolta kotiin vaikka mitä.Käytiin myös suosikkimarketissani - Chelsea Marketissa.Lempikauppani - Antropologie. Parasta on mennä paikan päälle, mutta on niillä nettikauppakin. Siellä on kaikkea, vaatteita, kynttilöitä, keittiötä, koruja, meikkejä. You name it.Oliskin siellä aika kauan.Pojat odotti minua Chelsea Marketin käytävällä. Kärsivällisesti.Chelsea Marketissa on myös Bowery Kitchen Supply, jossa ammattimasta keittiötarviketta sekä Chelsea Market Baskets, josta ostan aina teetä ja hauskoja tuliaisia. Ja lukematon määrä ravintoloita, joissa myös hengattiin.Nyt paikassa oli myös taiteilijoiden POP UP- store. Pamela Barskyn hassuja pussukoita. I like. (Löytyy muuten Etsystä, TÄÄLTÄ)Deleissä ravattiin. Tämä yksi parhaista; Murray´s Cheese Shop Greenwich Villagessa. Paljon juustoa, ja isoniso kypsytyshuone täynnä - juustoa.Mikä määrä Mash Brothers suklaata. Oi. En ole osannut päättää, rakastanko tätä suklaata eniten suklaan vai käärepaperien takia? Ihan sama.Juustoja ja juotavaa. Mikäpä sen parempaa. Täällä oli myynnissä myös Sinebrychoffin Porteria, omaa oluttani, olenhan tämän oluen tuotepäällikkö. Ylpeänä myynäläpäällikkö esitteli meille yhtä maailman parhaista porttereista - niin hän sanoi. Olen samaa mieltä.Union Squarella on viikonloppuisin ruokatorin lisäksi myös tavaratori. Joo.Pekonisuolaa. Ei voi olla huonoa. Eikä muuten kaneli-suklaa-chipotle-suolakaan.Juustokauppa East Village Cheese 3rd Avenuella, ihan lähellä asumustamme,  oli ohikulkuyllätys. Erinomaista newyorkilaista sinihomejuustoa. Ja muutakin. Täältä ostin parasta piparjuuritahnaa ever. Ja aurinkokuivattuja tomaatteja putkilossa. Nerokasta.Samalla kadulla missä asuimme oli luomumarket, Stk.Marks Market.  Ihan parasta, kotinurkkien vieressä kauppa täynnä luomua, herkkuja ja kaikkea.Brooklynissa uusi tuttavuus oli korukauppa, Brooklyn Charm.  Siellä voi räätälöidä itselleen ihan millaisen korun vaan!Ensin otat pienen laatikon, kynän ja paperia. Sitten valitset ketjun.Ja sitten valitset helyt.Ja jos et osaa päättää, on siellä valmiita korujakin! Kiva konsepti. Tuin sitä dollareilla.Katukauppiailla oli myytävä joka paikassa eläinhattuja. Joita muuten New Yorkissa käyttivät sekä lapset että aikuiset. Me hankittiin ne skideille. Ei nimittäin ihan ole tyyliäni. No offence, newyorkers. 

Olihan niitä kauppoja pari muutakin: Vaatepuolella katsastan New Yorkissa joka kerta Urban Outfittersin ja American Apparellin. UBssa kekseliästä ja American Apparelissa takuuhauskaa trikoota. Brooklynissa käyn aina Brooklyn Industriesissä, se vaan on lähellä hispterisydäntäni. Ja Muji, sieltä löyti tällä kertaa mm. tohvelit!

Ruokaa ja luomukosmetiikkaa ostan matkalaukun täyteen Whole Foodista. Ja löysin uuden kivan keittiökaupan Sohosta, Sur la Table!

Eli kai sitä sitten kuitenkin tuli vähän osteltua.....

Mitä sitten kannettiin kotiin?


No, tätä kaikkea. Mausteita, Omaba- suunraikastinta isolle Atille, lautasia, keittiökamaa, luomupuuvillasukkia Mikalle, kookos-koskeusvoidetta ja tuoksukynttilöitä. 
Olutkeksejä, viina-suklaata, soijapastaa Sofialle, tulista Tabasco-suklaata. Ja pekonin makuisia jellyrakeita duuniin!

Kivoja juttuja. 

Ps. Edellisen reissun shopautuspaikat löytyy TÄÄLTÄ. 

3 kommenttia:

 1. Fishs Eddy on ihan suosikkeja. Ennen siellä oli myös paljon vanhoja ravintola-astioita, mutta nykyisin niiden hankkiminen on kuulemma hankalaa. Sieltä on kotiin tullut mm. isoja ja pieniä vintage ravintolalautasia ja -vateja, kumihanskamuotti, 7 kilon delipaperin painosylinteri (on lampun jalkana nyt) ja pyyhkeitä yms.

  Whole foodsista tuotiin yhdellä reissulla jopa seuraavan aamun aamiaistarvikkeet kotiin bageleista ja pekonista lähtien... Vannon myös whole foodsin no jet lag-pillereiden taikavoiman nimiin. Yleensä kamala jet lag ei tullut ollenkaan kun popsi niitä... saattoi olla plasebovaikutustakin, mutta toimi!

  VastaaPoista
 2. Fish Eddyssä on edelleen/taas vanhoja ravintola-asitoita, aika kalliita vaan olivat. muutaman vintagelautasen silti toin mukanani! Aika hauskaa, kun toitte aamilaistarvikkeet sieltä asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin eivät olleet kovinkaan kalliita, mutta viime reissulla huomasin hintojen nousseen.

   Se hanskamuotti oli alle 10$, mutta niidenkin hinnat olivat huimasti nousseet seuraavalla kerralla.

   Poista