lauantai 11. tammikuuta 2014

Kuin muisto vain - sardiinipizza ja olutta!


5ttä päivää GI-ruokavaliolla. Arg. Eniten tekee mieli. OLUTTA. ja. KAHVIA.

Muistona kultaisista ajoista (eli maanantaista) sardiini-pizzaa ja erinomaista, kuivahumaloitua luomu-lageria Peak Organic Fresh Cut. New Yorkista roudasin. Siis oluen, en pizzaa.






Itse pizzataikina on erilainen kuin ennen; Käytin ensimmäistä kertaa kuivahiivaa! Ja taikina on myös tehty osaksi rukiista, Myllärin Luomulta saadun, todella ison ruisjauhomäärän takia. Ja hei, onhan se sitten vähän terveellisempää...

1 pss kuivahiivaa, 5 dl vettä, noin 3 dl ruisjauhoja, noin 3 dl vehnäjauhoja, noin 1 dl oliiviöljyä, ripaus sokeria, 1 tl suolaa.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Ota kädenlämpöistä vettä ja lisää siihen sokeri. Vaivaa joukkoon ensin kuivahiivajauhot, sitten muut jauhot. Lorauttele öljyä joukkoon lopuksi ja vaivaa, vaivaa, kunnes saat taikinasta kiinteän pallon. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin.  Jaa palloiksi haluamasi pizzamäärän mukaan, tästä tulee kolme noin peruspizzan kokoista herkkua.

Päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta, punasipulia, herkkusieniä ja sardiineja (valuta ensin), ja taas juustoraastetta. Opin aikoinaan duunissa Planet Hollywoodissa, että aina kannattaa laittaa juustoraastetta myös täytteiden alle, siksi jenkit saavat pizzat niin mehukkaiksi (ja rasvaisiksi).

Laita uuniin ja paista. Juo bisseä ja nauti. Oih.

Enään 9 päivää seuraavan kahvi&oluthetkeen. 

Lisää pizzasuosikkeja TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti