keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Arkiruokaa uunissa


Nyt on ollut vähän kaikenlaista. Duunia ja muita kiirettä.

Safka on siten ollut hyvin yksinkertaista. Kaikkea vuokaan ja uuniin.

Meillä kun ei viitsisi aina pastaa tehdä, koska Atti on kehittänyt siihen addiktion;

- "Atti, mitä syödään?
- Pastaa, pastaa, PASTAA!"

Joten ei pastaa. Vaan kaalia, papuja, perunaa ja chorizoa mausteeksi. Unkari meets Meksiko.




1/2 kaali, 1 prk säilykepapuja, 100 g chorizoa, 4 perunaa viipaleina, juustoraastetta, loraus kuivaa omenasiideriä, öljyä, suolaa, sokeria, paprikajauhetta, kuivattua meiramia.

Valuta ja huuhtele pavut. Viipaloi kaali ja kuullota pehmeäksi öljyssä. Lisää paprikajauhe, hyppysellinen sokeria, ihan ohueksi viipaloidut perunat, meirami ja pavut. Kuullottele lisää(kaalista ja pavuista tulee hyvin sulavaa, kun raaskii kuullotellen pehmentää ne kunnolla). Laita kaikki öljyttyyn uunivuokaan, loraus siideriä päälle. Sekoita joukkoon chorizoviipaleet ja raasta juustoa päälle. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Meillä toimii. Eikä tule paljon tiskiä. Perheen mama kiittää.

Ps. Uunivuoka on kyllä NIIN kiireisen viikon pelastus. Kiitos oma mama joka hankki sen minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti