tiistai 26. kesäkuuta 2012

Hungarian roots


Eihän juuriaan voi kieltää.




Eipä voi oikein unkarilaisempaa ruokaa keksiä. Grillillä tai ilman.

Täytetyt paprikat

400 g luomujauhelihaa, 1 sipuli pienittynä, noin 2 rkl makeaa paprikajauhetta, 1 tl kuivattua rakuunaa, suolaa ja mustapippuria, 1 rkl paprika/tomaattipyrettä, öljyä, 3 isoa punaista paprikaa.

Kuullota sipuli öljyssö, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää paprikajauhe, rakuuna, tahna ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Öljyä uunivuoka tai parila. Pese ja halkaise paprikat, poista valkeaa sisäosaa haluamasi määrä. Lusikoi jauheliha paprikoihin ja laita ne vuokaan/parilalle. Kypsennä noin 15-20 minuuttia, kunnes paprika on vähän pehmentynyt.

Nauti heti, salaatilla/rapeakuorisella leivällä/riisillä. Joku kiva viileä kevyt punaviini matkaan.

Hungaria. Mun hima.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti