keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Risotto, tuo italialaisten puuro

Oliko maailman helpoin risotto?No, oli.

3 dl risottoriisiä, 1 punasipuli pienittynä, 3 valkosipulinkynttä viipaloituna, öljyä, noin 7 dl kasvislientä, noin 2 dl vehnäolutta, 2-3 rosmariininoksaa, 1 dl parmesania. '

Kuullota runsaassa öljyssä kattilassa sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kuullota hetken. Lisää pari kauhallista kasvislientä, sekoita ja anna liemen imeytyä riisiin. Lisää olut, sekoita ja anna oluen imeytyä riisiin. Sitten taas kasvislientä. Jatketaan kunnes riisi pehmeää ja puuromaista. Lisätään sitten yrtit, suola ja pippuri ja parmesan-raaste.

Syödään heti kylmän vehnäoluen ja ihastuvien huokausten kera.


3 kommenttia:

  1. Osaatko suositella hyvän kasvisliemen, jota kannattaa risoton teossa käyttää? Olen usein miettinyt tekeväni risottoa, mutta mietityttää, kuinka paljon kasvisliemellä on siihen makuun vaikutusta...:)

    VastaaPoista
  2. Minä käytän S-marketista saatavaa luomu-kasvisliemikuutiota. Hyvää. (olen kyllä käyttänyt ihan perusKnorriakin) Kun risotossa on parmesania, rosmariinia ja muuta, niin ei kasvisliemen maku sieltä kauheasti tule. Mutta toi luomu-kasvisliemi on kyllä hyvää, ihan sellaisenaankin (kipeänä koitettu).

    VastaaPoista
  3. Risotto on hieno ruoka, teen sitä tosi usein :)

    VastaaPoista