sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Viikon resepti: Vehnäolut&sitruunarisotto, paahdettua parsaa ja kampasimpukoita

 

Rakastan risottoa ihan kauheasti. Lapset taas vihaavat sitä saman verran, koska "sä et voi huijata meitä, tää on puuroa, mut suolaista vaan". Siksi teen risottoa aina kun lapset ovat poissa.

Tässä kesäversio risotosta belgityylisellä vehnäoluella, jolla voi muuten korvata aina valkoviinin ruuanlaitossa. Kannattaa kokeilla!

Ruokajuomaksi kokeiltiin sekä yhtä lempioluttani, belgityylistä vehnäolutta Hoegaadenia että ihanaa savignon blancia, ja molemmat todella passeleita tähän. 

 


Vehnäolut&sitruunarisotto, paahdettua parsaa ja kampasimpukoita

  • 1 kpl sipuli kuutioina
  • 4 valkosipulinkynttä pienittynä
  • Kaksi isoa lorausta oliiviöljyä
  • Noin 5 rkl voita
  • 200 g risottoriisiä
  • Noin 1,2 l kasvislientä
  • 3 dl belgityylistä vehnäolutta, kuten Hoegaarden
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
  • 1,5 dl parmesanraastetta
  • Suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 pnt parsaa tai muuta vihreää kuten brokkolia
  • Kirsikkatomaatteja
  • Öljyä
  • Kampasimpukoita tai jättirapuja

Kuullota pienityt sipulit öljyssä pehmeäksi ja laita sivuun (varo että eivät ruskistu). Lisää kattilaan voi ja öljy, ja kuullota riisit läpinäkyviksi (noin 10 minuuttia). Lisää sitten pari kauhallista kasvislientä sekaan, sekoita ja anna liemen imeytyä. Lisää desi olutta ja anna imeytyä. Toista kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Jos kasvisliemi loppuu, tee lisää. Tässä menee aikaa, ainakin 30 minuuttia. Laita samalla uuni päälle, 200 asteeseen. Pese ja taivuta parsat poikki. Pyöräytä parsat ja kirsikkatomaatit oliiviöljyssä uunivuokaan ja paahda uunissa noin 15-20 minuuttia.

Sekoita lopuksi sitruunamehu ja –kuori risottoon, maista, sitten parmesanraaste ja kuullotetut sipulit. Ota parsat uunista, kata ja ihan lopuksi paista nopeasti kampasimpukat tai jättiravut voissa kuumalla pannulla, suolaa ja pippuroi ne ja tarjoa risoton ja parsan kera. Juomaksi belgityylinen vehnäolut, maustamaton hapanolut, kölsch-tyylinen olut tai kuiva omenasiideri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti