maanantai 9. marraskuuta 2020

Viikon resepti: Olutpaneroidut perunakroketit ja sinappimajoneesi

Jäikö eilistä perunamuusia? Niistä saa ihan parhaita olutpaneroituja perunakroketteja. Nämä maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Usein teen liikaa perunamuusia ihan vaan sen takia että voimme syödä näitä seuraavana päivänä.



Olutpaneroidut perunakroketit

3-4 dl perunamuusia

noin 1,5 dl jauhoja

2 kanamunaa

1 dl vaaleaa ale-olutta

suolaa

1 dl korppu-tai pankojauhoja

öljyä paistamiseen


Laita erillisille laakeille lautasille jauhot ja korppu/pankojauhot. Sekoita syvälle lautaselle kanamuna ja olut. Tee kylmästä perunamuusista puikkoja, pyöräytä ne ensi jauhoissa, sitten olutkanamunaseoksessa ja lopuksi korppu/pankojauhoissa. Paista reilussa kuumassa öljyssä rapeaksi. Jos haluat, lykkää lopuksi hetkeksi kuumaan uuniin.

 

Tarjoa perunakroketit sinappimajoneesin kera:

1 dl majoneesia

0,5 dl turkkilaista jugurttia(ei valuvaa

1-2 tl rakeista Dijonsinappia

suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään puoleksi tunniksi. Tarjoa perunakrokettien kera. Juomana ihan paras on klassinen IPA-olut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti