sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Helppo olut- ja herkkulauta Food Market Herkusta

Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku 

En tiedä olenko kertonut, mutta rakastan hyvin varustettuja kauppoja, niiden monipuolisia valikoimia, isoja hyllyjä ja kaikkia erikoistuotteita. Käyn kaupassa usein nautiskellen ja katsellen, ja mukaani tarttuu aina jotain ylimääräistä kivaa.

Olen ollut Stockan Herkun asiakas pienestä pitäen, sinne on aina menty, kun on haluttu jotain vähän parempaa. Siksi jännitin tosissaan, että mitä Herkulle nyt käy, kun omistaja vaihtuu.

Onneksi ei tarvinnut pelätä. Kävin heti avajaisten jälkeen uudessa Food Market Herkussa pyörimässä ja ihastuin. Sekä koko kauppaan, sen sisustukseen että sen valikoimaan. Paikasta löytyvät perustuotteet mutta myös kaipaamani kauniit ruokaylellisyydet.

Sain mahdollisuuden käydä poimimassa Food Market Herkusta omat olutherkkuni. Se on ihanaa, koska menen aina oluthyllylle avoimin mielin. Olen tyypillinen elämysostaja siinä suhteessa, että ostan oluet monasti uutuusarvon ja mielenkiintoisen etiketin takia. Kun menen kauppaan, minulla ei ole välttämättä mielessä edes mitä olutta haluan, vaan suuntaan oluthyllylle uudet ja/tai kauniit oluet mielessäni.

Food Market Herkun olutosasto on iso ja pullot on helppo spotata sekä ottaa käteen(aina pitää pidellä pulloa kädessä, silloin vasta tietää miltä se tuntuu). Erilaisia oluttyyppejä on runsaasti, jokainen varmasti löytää omat suosikkinsa, on se sitten vaikka IPA:aa, lageria, hapanolutta tai tummaa portteria. Erityisesti pidän itse aina sesonkiesittelyistä, joita siellä oli muutamakin erilainen. Jouluoluet olivat esillä sekä itse olutosastolla että tuorelihatiskin lähellä, asia josta itsekin olen oluenmyynnin kohdalla usein maininnut. Olut nimittäin tarttuu käteen erittäin hyvin myös sopivan ruuan lähettyvillä.

Koska syön aina kun juon, niin pakkohan minun oli poimia kaupasta myös oluisiin sopiva herkut. Rakensin siitä sitten sopivat yhdistelmät, joita voi kokeilla joko oluttastingissa, pikkujouluissa tai vaikka jouluyön tunteina.Food Market Herkusta löysin herkkulautaan unkarilaista Pick-salamia(se on parasta salamia), lakritsipiparkakkuja(aivan ihania) ja uusia Pandan lakusuklaita. Mukaan tarttui myös merisuolasuklaata, pähkinäsekoitusta, kermatoffeeta, Juustoportin Viinitarhuri- ja roquefort-(ra-kas-tan), Finlandia-marmeladia(sitä meillä on ollut aina jouluna) ja Hermannin näkkileipää.

Näille löysin hyvin parit oluthyllyiltä, jossa on tosiaan hyvin otettu huomioon sekä oluttyylien moninaisuus että trendit, kausi-ajattelukin muistaen. Poimin mukaan perinteisempää Nokian Panimon Talviolutta, raikasta Kona Brewingin Golden Alea, Hiisin hapanta Hattara IPAa, hedelmäistä vehnää sympaattiselta Mathildedalin Kyläpanimolta, Stadin Panimon pilsiä ja Ruosnimen tuhtia Portsari-portteria. Mukaan tarttui myös yksi siiideri, ihan etiketin ja pullon muodon takia. Oluetkin valitsin sekä tyylin että kyllä myös etiketin takia.

Periaatteessa kaikki ottamani oluet ja herkut sopivat keskenään, koska oluen hiilidioksidi ja katkeruus toimii kaikenlaisen rasvan kera, on se sitten makeaa tai suolaista. Yleensä oluen kanssa jostain syystä valitaan suolaisia herkkuja, mutta makeat (rasvaiset) toffeet, suklaat ja lakut sopivat ihan yhtä hyvin. Joten kannattaa aina ostaa sekä suolaista että makeaa, niin pääsee maistelemaan paljon enemmän makuja.

Kokeile näitä yhdistelmiä: 


Nokian Panimon Talviolut(tumma lager) - Viinitarhurin juusto, lakupipari, pähkinäsekoitus
Kona Brewing Golden Ale - näkkäri, pähkinäsekoitus
Panimo Hiisi Hattara IPA  - kermatoffee ja marmeladi
Mathildedalin Kyläpanimo Mathilda Vehnäolut - - Finlandia-marmeladi, merisuolasuklaa
Stadin Panimo  Modern Pils  - salami
Ruosniemi Brewery Portsari porter  - roquefort-juusto, pähkinäsekoitus ja suklaalaku

Nappaa mukaan Food Market Herkusta ja pidä herkku-ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti