keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Metrolla syömään - Ravintola Fat Lizard


Kun tulee kavereita Oulusta käymään Helsinkiin, onhan aivan loogista viedä heidät syömään Espooseen, onhan? Koska niinhän minä tein.

No, syy tähän oli tietysti se, että juuri edellisenä päivänä oli avautunut espoolaisen Fat Lizard-panimon mukaan nimetty Ravintola Fat Lizard, joka sijaitsee helsinkiläiselle varsin kätevästi juuri Aalto-yliopiston metropysäkin vieressä Otaniemessä. Kun sijainti on näin kätevä, luulen, että muutkin helsinkiläiset voivat tehdä pienen ravintolamatkan Espooseen.

Fat Lizard tekee pääosin jenkkityyppisiä, runsaasti sitrukselle ja havulle tuoksuvia IPA- eli india pale ale-oluita ja hedelmäisiä APA eli american pale ale-oluita. Tämäntyyppiselle oluelle jenkkiruoka on oivaa seuraa ja tämän huomasi myös ravintolassa. Ruokalista oli runsas ja jenkkiruokasävytteinen.

Koska seurueessa oli lapsia, saimme myös lastenmenun, mutta koululaisten silmään se vaikutti hieman tylsältä, joen siirryimme aikuisten listaan, josta tilattiinkin skideille erilaisia pizzoja. Aikuiset valitsivat lasagnea ja brisket- eri häränrintaburgeria ajatuksella, että siitä voi sitten jakaa lapsillekin. (On muuten ärsyttävää, miten nykyään valitsen lasten kanssa ravintolassa käydessäni ruuan yleensä niin, että siitä sitten lapsetkin voivat syödä. Koska loppujen lopuks harvoin he sitä tekevät.). Fat Lizardin panimomiesten joukossa seikkailee myös hyönteiskokki Topi ja varmaan siksi ravintolassakin on yleensä saatavilla alkuruuaksi nyt niin puhuttuja sirkkoja.  Kiinnostavia listalla olivat myös jaettavat liha- kala- ja kasvisplatterit, joita täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.

Ravintola Fat Lizard ei ole mikään perinteinen panimoravintoola, vaa muistuttaa enemmän hyvää seurusteluravintolaa ja ravintolan taustalta löytyykin samaa jengiä kuin Herttoniemen Treffipubissa.

Paikan sisustus on pelkistetty ja modeni, kahdessa salissa on hyvin avaruutta, joten esimerkiksi seuruille paikka on todella kätevä. Pöytien välissä on tarpeeksi tilaa ja tuolit ovat mukavat. Paikka on hauska myös niille, jotka eivät hae olut- tai panimoravintolafiilistä vaan tuleva hyvän ruuan perässä.


Oluissa laajasti ovat tietysti edustettuna Fat Lizard-panimon oluet, mutta myös muita mielenkiintoisia hanatuotteita löytyi mm. tuusulalaisilta Maku- ja Cool Head-panimoilta sekä mukavan hapan ale kaarinalaiselta Rådbrew-panimolta. Koska edellinen ilta oli ollut avajaisilta, niin osa oluista oli päässyt loppumaan, mutta ei se haitannut.


Henkilökunta oli avuliasta ja ystävällistä. Itse muutamankin ravintolan avajaiskokoonpanossa työskennelleenä täytyy sanoa, että on iso juttu, että kaikki sujui hyvin ja takeltelematta, vaikka ravintola oli avattu vasta edellisenä päivänä. Ravintolan avaaminen on vaikeaa ja yleensä käynnistysvaikeudet saattavat näkyä asiakkaalle asti. Nyt ei ollut niin.Ruoka oli hyvää ja annokset olivat isoja, jota kyllä kiitän. Briskettiburgeri oli hauska, tosin käsin sitä ei pystynyt syömään, niinkuin burgeri minusta pitäisi.  Pizzat olivat myös rapsakoita pohjaltaan ja italialaistyyppisen pelkistettyjä täytteiltään.  Join Fat Lizardin ja Tankerin yhteistyönä paneman Mu Isamaa IPAn, joka ei ollut enää ihan freesi, mutta sopi hyvin burgerin mausteisen tuhtiin makumaailmaan.


Meillekin jäi kotiinviemistä pizzojen osalta(kelpasi hyvin iltapalaksi). Ja kuulemma kai kohta pääsee tilaamaan Woltinkin kautta(sunnuntaimenekki on kyllä taattu).

Hyvä paikka, suosittelen varsinkin kaveriporukoille ja perheille. Espooseen kannattaa suunnata!

2 kommenttia:

  1. Se lastenlista ei kuulemma ole sitä miltä näyttää. Ravintolan Facebookista huomasin seuraavan kommentin: makaroonilaatikko onkin macncheeseä ja briskettiä, kinkkupitsa on pizza prosciutto jne..Hieman ehkä harhaanjohtava lista, kun ei ollut näitä siihen avattu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, täytyy sanoa niile,kun menee seuraavan kerran.

      Poista