keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Top 5 ravintolaani ja ravintolaärsytystä


Olen ollut huomattavan osan elämääni ravintolassa töissä ja edelleen koen ravintola-ihmiset eniten omiksi ihmisiksini. Jännää myös on, että kun tutustun uusiin ihmisiin, usein pidän eniten niistä joilla paljastuu olevan ravintola-menneisyyttä. Kuten Elsa. Hm. 

Kuva Antti Rastivo
Ravintolassa on paljon asioita, mitkä tuntuvat ärsyttävän ihmisiä. Olemme viime vuosina lukeneet niin imetys- kuin vesilasikohuista ja välillä nostetaan ravintolakäytöksen muitakin helmiä mediaan. Kävimme podcast-sarjassamme Elsan ja Anikon Kupla läpi mikä kaikki ärsyttää ravintolassa. Keräsin tähän podcastiin materiaalia kyselemällä niin somessa kuin livenäkin kaikilta jotka ravintolassa käyvät. Kyytiä saivat niin tuolit, koirat, lapset kuin aikuisetkin.

Koska olen aina ravintolahenkilökunnan puolella, tein gallupin myös ammattilaisten mielipiteistä, mikä heitä ärsyttää ravintola-asiakkaissa. Kuuntele podcastista, mitä mieltä ammattilaiset ovat lapsista, koirista ja ihmisten käytöksestä. Samalla opit, mitä ravintolassa ei kannata tehdä.


Koska rakastan ravintoloita, käyn niissä usein ja jätän suuren osan palkkaani niihin, haluan lopuksi listata lempiravintolani.  Käyn ravintolassa osaksi siksi, että sitten vältän arjen ruuanlaiton. Osaksi taas siksi, että rakastan hyvää kahvia, drinkkejä, palvelua, kaunista miljöötä ja sitä että kaikki tuodaan pöytään.

Kaikissa lempiravintoloissani suurin osa viehätystä onkin hyvä palvelu. Se on tärkein. Kun katson omaa listaani, huomaan että sijainti on toinen. Käyn 90%sti ravintolassa lasteni kanssa ja siksi tulee käytyä paikoissa,joka ovat lähellä kotiamme Munkkisaaressa.

Tässä siis, voilá,  top 5 ravintolaani (ei missään järjestyksessä).

Ravintola Ani, Telakkakatu

Ravintola Anissa emme käy ikinä syömässä, mutta tilaamme lasten kanssa sieltä säännölisen epäsäännöllisesi kotiin ruokaa. Paikan mezelajitelmasta riittää kolmelle iltaruuaksi ja seuraavan päivän ruuaksikin. Soitan aina ennen hakua, ja ravintolassa ollaan aina ystävällisiä ja handlataan pyytämämme muutokset. Ruoka on hyvää ja monipuolista.

Bier-Bier, Erottaja

Bissepaikka, johon menen usein pienessä ja isossakin seurassa. Paikasta löytyy aina uutta olutmaistettavaa ja henkilökunnan tietotaito on oluessa tasolla, johon ei moni pääse. Lisäksi paikassa on historian havinaa, olen käynyt siellä jo kun se oli Hesarin toimisto. 

Brewdog, Viiskulma

Nellan ja koiransa Paavon tapaamispaikka, jossa myös skidit viihtyvät(siellä on peliautomaatti). Olutta saa deseittäin ja aina löytyy uutta maistettavaa. Baari on Nellanlinnan ja Munkkisaaren puolivälissä, joten erittäin hyvä sijainti takaa myös jatkuvan vierailun. Ihana henkilökunta ja parhaat vuohenjuustopopcornit. 

Ravintola Primula, Viiskulma

Usein Brewdogista matkamme jatkuu pizzalle Primulaan. Pidän paikan rennosta meiningistä ja ruokalistan monipuolisuudesta, tosin syömme kuitenkin aina pizzat, jotka ovat suosikkimme. Ruoka tulee kohtuullisen nopeasti ja on hyvää. 

BasBas, Telakkakatu

Paikka, joka on niin lähellä että sinne voi mennä pyjamassa. Tiskiltä saa aina ruokaa ja juomaa, samalla pääsee juttelemaan henkilökunnan kanssa. Rakastan tartaria ja viinisuosituksia.

Bubling under: Ravintola Jura, Moko Market, Sori Taproom ja Brooklyn Cafe.

Ps. Katso myös Elsan top 5 ravintolaa! 

2 kommenttia: